Close sidebar
Close sidebar

Sunt semnele precoce ale cancerului, dar toata lumea le ignora! Daca si tu le ai, mergi de urgenta la medic

Anual, in lume apar peste 1,5 milioane de noi cazuri de cancer, multe dintre ele fiind depistate tardiv. Exista insa semne timpurii, care pot indica prezenta de celule canceroase in organism.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Unul dintre cel mai grav si mai dificil de tratat tip de cancer este cel de pancreas. Acesta are o rata a mortalitatii extrem de ridicata.

Majoritatea semnelor si simptomelor cancerului de pancreas nu sunt specifice, adica ele se pot intâlni si in alte boli.

1. Ai diabet care s-a instalat brusc, fara semne.

40% dintre pacientii diagnosticati cu cancer pancreatic au fost diagnosticati cu diabet cu 1 – 2 ani inainte de a-si descoperi boala maligna. Iar oamenii de stiinta sunt e parere ca diabetul este cauzat in unele cazuri de prezenta unei tumori in organism care a ramas nedetectata.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

2. Colorarea in galben a ochilor si pielii.

Chiar si cea mai mica tumora pancreatica poate bloca canalul de evacuare a bilei in colecist, cauzând instalarea icterului.

3. Mâncarimi la nivelul pielii, a palmelor si talpilor.

Un efect secundar mai putin cunoscut al icterului este aparitia mâncarimilor in palme si talpi. Aceasta este o reactie a pielii la bilirubina, substanta galben-maronie din ficat ce provoaca ingalbenirea tegumentelor.

4. Lipsa poftei de mâncare.

Cu 6-8 luni inainte de a primi diagnosticul de cancer pancreatic, pacientii implicati intr-un studiu italian au raportat o scadere brusca a apetitului si tendinta de a se simti satui dupa ce au mâncat foarte putin.

Citeste mai mult pe kfetele.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI