Close sidebar
Close sidebar

"Sunt tiganca si asta voi fi mereu!", spune romanca de etnie roma, nascuta la groapa de gunoi de langa Craiova, care vrea sa ajunga in senatul francez

O romanca de etnie rroma, nascuta langa groapa de gunoi a Craiovei si crescuta intr-o tabara de imigranti de la Paris, darama prejudecatile din capitala Frantei! Tanara candideaza pentru un loc in senatul francez si este hotarata sa schimbe destinele miilor de copii romi obligati sa cerseasca.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cine nu o cunoaste poate jura ca e frantuzoaica get-beget! In realitate... viata Aninei bate filmul!

"Sunt tiganca si asta voi fi mereu!"

E absolventa a Universitatii Sorbona, iar pe treptele Curtii de Apel din Paris, a ajuns dupa un incredibil drum... Nu de la piciorul Turnului Eiffel, ci dintr-un cartier de romi saraci vine cea spre care se-atintesc acum toti ochii jurnalistilor francezi!

"Ma numesc Anina Ciuciu, sunt nascuta in Romania intr-o familie rroma. Astazi, sunt cetatean francez, eleva la Drept si mandra de identitatea mea multipla".

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

De mica, Anina a infruntat saracia intr-o tabara de romi de la marginea Parisului. Desi uneori foamea a scos-o pe strazi, la scoala nu a renuntat!

Cu ajutorul unei profesoare, Anina si-a schimbat destinul. Cel mai greu i-a fost sa infrunte prejudecatile! Le-a invins, iar acum se lupta pentru sarmanii din suburbia Parisului.

Dupa ce ce a scris o carte, tanara de etnie rroma candideaza pentru un loc in camera superioara a legislativului parizian.

Senatorii sunt desemnati prin vot universal direct, iar alegerile vor avea loc pe 24 septembrie.

Ghita Radulian- unchiul Aninei Ciuciu- E o mandrie pentru mine, dar nu numai pentru mine cred ca este o mandrie un exemplu pentru multi tineri din Romania.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI