Bun venit in Bucuresti, capitala europeana, 2018. Pe aici trec in fiecare luna aproape 200 de mii de turisti straini, iar autoritatile le fac o primire urat mirositoare. Iata cum arata una dintre putinele toalete publice de la metrou. O incapere sinistra, in care mirosul pur si simplu iti taie rasuflarea. 
 
Mai rau e daca ajungi in centrul istoric, dealtfel cel mai aglomerat punct al Bucurestiului.
Aici mai degraba gasesti acul in carul cu fan decat o toaleta publica. Una singura exista, si aceea ferita parca de ochii lumii, cu toate ca primaria cheltuieste 14 mii de lei pe an ca sa o intretina. 
Asadar, singura solutie, in caz de nevoie presante, sunt cluburile si restaurantele.
 
 
In toata capitala sunt rasfirate numai 80 de toalete automate si una singura pentru persoane cu dizabilitati. Ar trebui 400 la o populatie de peste 2 milioane de locuitori. In parcurile mari, sunt amplasate toalete ecologice, insa lumea fuge de ele mancand pamantul.
Claudia este ghid turistic. Ii insoteste pe straini prin capitala si spune ca nepasarea autoritatilor le lasa multora un gust amar, iar lipsa toaletelor publice e o problema rusinoasa.
Daniel este vloger. Umbla prin lume ca sa surprinda in imagini realitatile din mai multe capitale europene.
Daca in alte tari, toatetele publice automate  sunt la tot pasul, la noi sunt o raritate.
 
Intr-un raspuns oficial, Primaria Capitalei sustine ca firma care a castigat licitatia pentru inchirierea si intretinerea toaletelor publice s-a angajat sa instaleze inca 30 wc-uri automate in patru ani. Valoarea acordului cu aceasta firma e de 12 milioane de euro, dar ne promite, in schimbul banilor, si pisoare in aer liber, asa cum exista in Amsterdam sau alte orase din vestul Europei.
 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si