Close sidebar
Close sidebar

Supă cremă de dovleac: Secretul unui gust excepțional

Supă cremă de dovleac. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de supă cremă de dovleac, pe care să o prepari în această toamnă!

Alina Raducu,

Supă cremă de dovleac: Secretul unui gust excepțional


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Supa cremă de dovleac este un preparat simplu și foarte gustos. Un preparat, ideal de pregătit toamna, în sezonul dovleacului. În acest articol veți afla cum se prepară cea mai simplă și rapidă rețetă de supă cremă de dovleac. 

Dovleacul are o mulțime de beneficii pentru organism. Supa cremă de dovleac este un preparat aromat și foarte gustos care se pregătește din doar câteva ingrediente și în doar 30 de minute.

Supa cremă de dovleac poate fi consumată la prânz, dar și la cină ca fel principal de mâncare!

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru supa cremă de dovleac! 

Supă cremă de dovleac: Ingrediente

  •  sare
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  1 ardei gras
  •  1 ardei iute
  •  2-3 căţei usturoi
  •  1 ţelină
  •  2 cepe albe
  •  800 g dovleac turcesc
  •  piper

Citeste si: Rețetă plăcintă de dovleac: Secretul unui blat pufos

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Supă cremă de dovleac: Secretul unui gust excepțional

Supă cremă de dovleac: Mod de preparare

Mai întâi, se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

În același timp, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic.

Citeste si: Ce beneficii și contraindicații are varza murată?

După care, se verifică dacă au fiert legumele şi se scot în sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.

Așadar, piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Supă cremă de dovleac se serveşte cu crutoane. Poftă bună!

Citeste si: Cum se prepară sufleul de conopidă: O rețetă delicioasă!

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI