E simplu de facut si nu se face deloc greu!
Uite ce iti trebuie:
2/3 cartofi
2/3 morcovi
5/6 cani de supa de pui
100 g unt
1 cana de faina
200 g smantana
1 cana de apa
2 cani castraveti murati
2 cani zeama de muraturi
Sare
Piper
Cum se pregateste supa de muraturi
Pare destul de ciudat acest preparat, insa este gustos si nici nu necesita foarte mult timp pentru pregatire. Astfel, incepi reteta de supa de muraturi prin a taia in bucati mici castravetii murati, cartofii si morcovii. Cartofii si morcovii ii vei pune la fiert in supa de pui, careia ii adaugi cele 100 de g de unt cand observi ca incepe sa fiarba.
Intr-un bol vei amesteca faina cu smantana. Trebuie sa o amesteci cu grija si foarte bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Ulterior, vei adauga si cana de apa, compozitia devenind astfel mai lichida. Sfatul nostru este sa amesteci totul cu ajutorul unui tel, adica sa "bati" amestecul pentru a te asigura ca nu mai exista nicio bula de aer.
Cel din urma pas este adaugarea compozitiei in vasul cu supa de pe foc. Dupa ce ai amestecat bine, urmeaza sa condimentezi supa si sa o completezi cu cele 2 cani de zeama de muraturi. Mai lasi totul la foc mediu timp de cateva minute si supa de muraturi este gata.