Supa de pui. Sănătate pură! Află cât de benefică este pentru organism
Supa de pui este un adevărat izvor de sănătate. Află ce beneficii aduce organismului direct de la specialiști!
Printre nutrienţii care se găsesc în astfel de supe se numără colagenul, gelatină, acidul hialuronic, prolina, glicina, calciul, fosforul, magneziul şi potasiul, informează „Natural News“.
Acestea asigură o dezvoltare armonioasă a articulaţiilor, articulaţiilor, oaselor, ligamentelor şi tendoanelor, precum şi a părului şi pielii. Glicerina şi prolina sunt esenţiale pentru a vindeca răni microscopice şi inhibă activitatea inflamatorie.
Un alt avantaj al supei este hidratarea. Un bol de supă contribuie la cei doi litri de lichide pe care suntem îndemnaţi să-i bem zilnic.
Printre leacurile naturale împotriva răcelii, se afla supa de pui. Aceasta a fost numită şi penicilina evreiească, fiind folosită de nenumărate generaţii pentru a trata răceala.
Nu mulţi dintre noi ştiu că există o dietă bazată pe supă de pui. Astfel, se poate pierde aproape un kilogram la cinci zile fără ca organismul să fie supus la efort maxim intern.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Planul alimentar zilnic este conceput dintr-un mic dejun bogat, format din anumite alimente şi supa de pui la discreţie pe tot parcursul zilei. Aceasta dietă este deseori recomandata că dieta de tranziţie înainte de începerea altor diete drastice, precum dieta Atknis, Montignac sau dieta albă.
Exista destule voci care sunt de parere ca supa realizata din pui hraniti cu hormoni de crestere rapida la fermele de pasari este nesanatoasa pentru organism. Aceasta este opinia multor oameni de stiinta, medici, nutritionisti, dar si bucatari calificati in domeniu. Pentru a elimina astfel de substante si a putea consuma o astfel de supa este necesar ca fierberea sa se realizeze intr-un anume fel.
Carnea se fierbe in trei ape si abia in ultima treime din apa se adauga celelalte ingrediente pentru supa. Desigur se renunta la pielea de pe carnea de pui pentru ca supa ca aiba un numar redus de calorii. Cantitatea de apa este si ea importanta, daca se gateste intr-un litru de apa numarul de calorii va fi mai mare, daca se fierbe carnea in doi litri de apa numarul de calorii va fi de doua ori mai
mic.Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Mai mult decat atat supa de pui care a fost realizata din a treia apa are un gust mai placut, este mai dietetica, iar cea realizata din prima apa va fi mai greoaie, mai putin limpede si curata.