In articol:
Banalul ou de găină se transforma, într-un laborator din Capitală, de la alimentul cu proprietăți nutritive, la hiper-oul care ajuta la susținerea imunității organismului uman. Specialiștii au injectat găini cu anumiți viruși, iar ouăle acestora au produs anticorpi numiți imunoglobuline, substanțe care acționează împotriva infecțiilor.
”Am imunizat aceste păsări cu aceste antigene de natură bacteriană, virală sau micotică, iar găinile au răspuns imunitar prin fabricarea acestor anticorpi, numiți imunoglubuline Y. Găina transferă ceea ce este necesar viitorului progen, în ou, inclusiv aceste imunoglubuline Y. Noi le-am recoltat din ou aceste imunoglubuline, din care am făcut peste o sută de produse”, a declarat doctor Viorica Chiurciu, cercetător științific.
Citeste si: Specialiștii OMS au anunțat că pandemia generată de COVID-19 va mai dura cel puțin un an
Peste zece ani ce cercetări
A fost nevoie de peste 10 ani de cercetări până când produsul a ajuns să fie folosit ca adjuvant în tratarea specifică a infecţiilor date de numeroase tulpini bacteriene rezistente la antibiotice.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Loredana are 24 de ani și este stilist. Tânăra a dezvoltat o formă de psoriazias pe care medicii nu au reușit să o vindece. După mai multe tratamente, fata a ales să încerce și terapia imunoglobulinelor Y:
Citeste si: Studiu: Care este cel mai bun moment al zilei pentru a te vaccina
Proprietățile oului minune
Oul cu proprietati benefice a fost folosit până acum la tratarea infecțiior urinare, a unor boli de piele, ulcerului varicos sau a unor afecțiuni respiratorii.
”Se creează o imunitate pasivă, adică se transferă imunoglobulinele gata fabricate de pasăre, se transferă omului. Așa încât se creează o barieră împotriva unor agenți patogeni.
Această imunitate pasivă este foarte interesantă și demnă de luat în seamă pentru că, dintr-o dată, scad consumul de antibiotice și riscul creșterii rezistenței la antibiotice”, mai spune doctorul Viorica Chiurciu.
Un astfel supliment alimentar nu se găsește, însă, la rafturile magazinelor, ci în cabinetele de medicină complementară și în sistemul online. El este comercializat atât sub formă de ou, cât și în produse lichide, buvabile, sub formă de granule, produse liofilizate, creme sau spray-uri.