Ploile de săptămâna trecută au provocat inundații devastatoare. Echipele de salvatori au fost nevoite să intre în apa care le ajungea până la piept, pentru a-i ajuta pe oamenii care nu au fost evacuați. Până în acest moment nu au fost raportate victime, dar mai multe localități riscă să fie lovite de taifun. 

Adăposturile unde au fost trimiși cei evacuați pot deveni focare de COVID-19, din cauză că distanțarea socială e greu de păstrat. 

Citeste si: Alt incendiu la subsolul unui bloc din România. Patru adulţi şi un minor, evacuați de pompieri

Taifunul traversează Filipinele

Taifunul care trafersează Filipinele zilele acestea se numește Rai și este un ciclon tropical întârziat în acest sezon. Mare parte din ciclonii tropicali de la Oceanul Pacific se formează se formează din iulie în octombrie. Taifunul urmează să traverseze Filipine de la est la vest în aceste zile, mai exact insulele Mindanao şi Palawan, urmând să se îndrepte, la Marea Chinei de Sud, către Vietnam.  

Citeste si: Cod galben de ninsori în România. Județele afectate

Alertă de tsunami, după un cutremur de 7,4 pe scara Richter

Seismul, înregistrat în jurul orei locale 10:30, a avut o magnitudine de 7,4 pe scara Richter și a avut loc în Indonezia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un puternic cutremur a avut loc marţi în Indonezia și a fost urmat de o alertă de tsunami, fapt care a determinat autorităţile să evacueze case şi clădiri, potrivit BBC.

Citeste si: Avertizare de lapoviță și ninsoare pe două autostrăzi din România

Seismul a avut o magnitudine de 7,4 pe scara Richter

Cea mai afectată a fost regiunea East Nusa Tenggara.

Indonezia a emis alertă pentru tsunami după ce cutremurul a avut loc la o adâncime de doar 10 km, în Marea Flores. Există filmări în care locuitorii oraşului Makassar fug din magazine şi clădiri. Pe lângă asta, un spital şi un hotel au fost evacuate. 

Citeste si: Avertizare de cod portocaliu de inundații. Ce zone sunt vizate

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si