Superluna august 2023. În această săptămână, Luna se vede toată noaptea pe cer, iar fenomenul este cunoscut și sub numele de "Superluna albastră". 

Citește și: Luna plină în Pești pe 30 august 2023. Ce influență are acest aspect astrologic asupra fiecărei zodii

Astronomii spun că, pe data de 31 august, la ora 04:34, se produce faza de Lună Plină, când Luna se vede complet plină pe cer.

Superluna august 2023. Cu ochiul liber Luna va părea plină de pe 30 august până la 1 septembrie, conform Observatorului astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Superluna august 2023. Cum se poate vedea planeta Saturn

Superluna august 2023. Între 29 și 31 august Luna se va afla în preajma planetei Saturn, arată sursa citată.

După ora 20:30 răsare Saturn, după ora 23, Jupiter, iar de la 5 dimineața se vede Venus.

Luna plină august 2023. Saturn se vede bine în această perioadă. Răsare pe la ora 20 și se află cel mai sus pe cer la miezul nopții.

În zilele viitoare Saturn se află la cea mai mică depărtare de Pământ, la 1,3 miliarde de km de noi, însă pentru că se află atât de departe, planeta se vede la fel timp de două luni.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În serile de 29, 30 și 31 august Luna se va afla în preajma planetei. Cel mai aproape va fi pe 30 august, chiar deasupra Lunii.

O singură planetă se vede cu ochiul liber în zilele de Lună plină, august 2023: Saturn, în constelația Aquarius (Vărsătorul).

Superluna august 2023. Cum poți să vezi planeta Saturn pe cer, chiar lângă Luna plină

Superluna august 2023. Cum poți să vezi planeta Saturn pe cer, chiar lângă Luna plină

[Sursa foto: Facebook / Observatorul astronomic]

Ce se poate vedea pe cer de Luna plină august 2023

"Celor ce doresc să vadă superLuna sau Luna albastră le spunem că aceste fenomene astronomice nu există. Sunt inventate de media. De la Observator nu arătăm Luna Plină, pentru că este foarte strălucitoare", spun astronomii de la Observatorul citat.

Jupiter  răsare și el la două ore după Saturn, pe la ora 23 fiind deja vizibil deasupra orizontului estic. Se vede ca un astru foarte strălucitor tot restul nopții. În stânga lui se află Pleiadele, un roi stelar din constelația Taurus.

Pe parcursul nopții planeta se ridică pe cer și se vede foarte ușor.

Superluna albastră 2023. Venus apare din razele Soarelui și se vede cu 45 de minute înainte de răsăritul acestuia.

Priviți înspre est pe la ora 5:30 și o veți vedea pe Venus ca pe o stea foarte strălucitoare, situată jos față de orizont.

Planetele Uranus și Neptun sunt și ele pe cer în nopțile de august, dar nu se văd cu ochiul liber


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si