Iata cateva dintre obiceiurile interzise de Anul Nou:

De Revelion se spune ca trebuie sa porti haine noi sau cel putin o piesa vestimentara noua, pentru ca cele vechi nu lasa ghinionul sa plece. Hainele noi schimba norocul. Totoata, hainele ar trebui sa fie colorate pentru a atrage energiile pozitive

O alta superstitie spune ca trebuie sa ai in buzunar o capatana de usturoi, pentru ca sa te ocoleasca spiritele rele.

Dupa 12 noaptea, nu lasa ca prima persoana care-ti trece pragul casei sa fie o femeie. Se spune ca primul care trebuie sa paşeasca pragul casei trebuie sa fie un barbat brunet pentru a avea un an prosper.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu dormi de Revelion, pentru ca vei fi somnoros tot anul. La romani, traditia spune ca in noaptea de Anul Nou trebuie sa fie mult zgomot pentru a alunga spiritele rele.

Nu scoate bani din buzunar pentru a cumpara ceva ce ai uitat. Evita cat poti sa cumperi ceva in noaptea de anul nou.

Boabele de grau in buzunar sunt obligatorii. Nu ieşi din casa in noaptea dintre ani fara boabe de grau in buzunar sau monede.

Nu tine uşile inchise. Uşile trebuie sa fie larg deschise. In acest fel, anul vechi poate sa plece, cu tot cu ghinionul lui, iar Noul An va intra.

Nu plange. Evita sa verşi lacrimi in noaptea de Revelion. Cei care plang, indiferent de motiv, vor avea un an greu.

Tot in Ajun, fetele nemaritate trebuie sa puna intr-un vas cu apa un fir de busuioc, o ramura de mar si un ban, dimineata visindu-l pe cel cu care se vor casatori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si