Surimi. Este un produs originar din Japonia cu mai multe secole în urmă. Este un ingredient alimentar format din proteine din peşte, în general dintr-un un soi mai ieftin.

Surimi

Citeste si: Ciorba de lobodă. Secretele uneia dintre cele mai gustoase și sănătoase ciorbe ale primăverii

Carnea este fiartă, măcinată şi amestecată cu diverse substanţe care să-i dea consistentă apoi este modelată în diverse forme.

În general la noi găsim surimi în formă de batonașe.

Surimi

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Surimi are proprietăţi excelente de gelifiere și se poate modela în nenumărate forme.

Citeste si: Roșiile românești au apărut în piețe. Cât costă. Nu vă lăsați păcăliți! Iată cum le recunoști

Tehnica de preparare surimi s-a dezvoltat în Japonia în 1974-1975, care a reprezentat piatră de temelie pentru globalizarea de surimi. Statele Unite au început să fabrice surimi "crabstick" în 1981 şi are pe piaţă actuală o producţie de aproximativ 200 de milioane de lire sterline.

Prin urmare SUA deţine supremaţia în fabricarea de surimi.

Surimi

Citeste si: Tort de cozonac. Un desert ingenios din resturile de cozonac ce au rămas de la Paște

Surimi poate fi preparat din orice specie de peşte, însă cele mai des utilizate tipuri de peşte sunt Alaska Pollock (Cod negru de Alaska) şi Pacific Merlan (Merlin de Pacific sau peşte spadă).

Alaska Pollock este însă cel mai apreciat pentru caracteristicile sale nutriţionale, durabilitate, dar şi de puritatea apelor în care înoată.

Surimi

Citeste si: Puiul de tara, singurul care isi pastreaza savoarea. Care e secretul

Pentru a pregăti un kilogram de surimi, sunt necesare cinci kilograme de peşte.

Surimi conţine sau ar trebui să conţină în jur de 40-45% carne de peşte. Alte ingrediente includ apă, agenţi de îngroşare, zahăr, sare, ulei, arome, vin de orez şi aditivi sub formă agenţilor de umezire.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si