Klaus Iohannis se află foarte aproape de un al doilea mandat ca președinte al României. În majoritatea sondajelor de la alegerile prezidențiale 2019, actualul șef de stat a depășit-o pe contracandidata sa, Viorica Dăncilă, astfel că, politicianul se pregătește de o nouă etapă de ședere la Cotroceni!

Dacă în toată această perioadă, unii dintre români au fost curioși să afle dacă președintele s-a îmbogățit, ei bine, se pare că Iohannis nu s-a ascuns și a declarat clar ce bunuri deține, ce salariu are ca președinte și cât a agonisit în ultimii ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Gestul pe care l-a făcut o româncă într-o secție de votare din Spania i-a lăsat muți pe oameni! I-a emoționat până la lacrimi

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț fulger după ce a descins la sediul PNL în ziua alegerilor

Citeste si: Mesajul Gabrielei Firea în ziua alegerilor prezidențiale! ”Am votat pentru o Românie în care toţi cetăţenii să fie respectaţi indiferent cărei categorii socio-profesionale aparţin”

Ce avere are cu adevărat Klaus Iohannis

Potrivit declaraţiei sale de avere, Klaus Iohannis nu ar avea vreun teren agricol sau intravilan, însă are trei case şi două apartamente, unul de 84,60 mp şi altul de 253 mp le-a cumpărat în 1997, respectiv în 2001. Prima locuință, de 377 mp a fost dobândită în anul 1992 prin donaţie/cumpărare, în timp următoarele două, le-a cumpărat în 2007.

Una are 76 mp, iar cealaltă 64 mp. Toate aceste proprietăţi le deţine împreună cu soţia, Carmen Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis nu deține maşini în garaj şi nici alte bunuri de valoare, în schimb, are un cont la BCR, deschis în 1999, în care se află 25.000 lei, iar venitul său anual ca preşedinte al României este de 165.100 lei. La toate acestea, se mai adaugă și faptul că, alături de soția sa, el a încasat şi 35.829 lei din închirierea unui imobil.

Carmen Iohannis are un salariu surprinzător pentru români

Dacă s-a vorbit despre banii președintelui, ei bine, poate surprinde faptul că, în ciuda funcției ocupate de Iohannis, soția sa, Carmen Iohannis are un salariu surprinzător. Prima doamnă lucrează ca profesor la Sibiu, iar venitul ei anual ca și cadru didactic ajunge la 33.276 lei, cee ace înseamnă 2.773 lei lună. ”Nu este bogată, ci are un câștig asemenea tuturor celor care predau, nicidecum nu are un statut diferit”, au dezvăluit persoane apropiate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si