Filmul "Toni Erdmann" regizat de Maren Ade si produs de romanca Ada Solomon a fost nominalizat la Oscar la categoria "cel mai bun film strain"

Pelicula are la baza povestea unui tata excentric, ajuns la pensie si pus mereu pe glume, care ii face o vizita surpriza fiice sale, o femeie de cariera care lucreaza ca strateg corporatist în Bucuresti. Asa se face ca filmarile au fost realizate chiar in capitala Romaniei.

In lungmetrajul "Toni Erdmann" care reprezinta propunerea Germaniei pentru nominalizarea la premiile Oscar, joaca pe langa artisti straini si actori romani precum Alexandru Papadopol, Victoria Cocias, Vlad Ivanov si Ingrid Bisu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pelicula "Toni Erdmann," produsa de romanca Ada Solomon a fost recompensata cu premiul LUX, acordat de Parlamentul European si s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor de la Festivalul de Film de la Cannes 2016.Mai mult decat atat filmul a fost nominalizat si la Globul de Aur din acest an.

Cea de -a 89-a editie a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie.

La categoria "cel mai bun film strain" "Toni Erdmann" va concura pentru mult ravnita statueta cu lungmetrajele "Land of Mine" din Danemarca, "A Man Called Owe" (Suedia), "The Salesman" (Iran) si "Tanna" (Australia).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si