Premierul Nicolae Ciucă renunță la mandatul de premier și să flexibilizeze negocierile cu celelalte forțe politice, mai puțin cu cei de la AUR.

”Aşa cum am afirmat inclusiv sâmbătă, am pornit în toate demersurile de la realitate, şi realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem. Am sperat că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică astfel încât să primesc acordul pentru un guvern minoritar în Parlament”, a spus Ciucă, după şedinţa partidului.

Cabinetul va fi informat marți dimineață despre decizie

Nicolae Ciucă îi va anunța pe șefii Parlamentului că își retrage mandatul, se convoacă o ședință a Birourilor Permanente Reunite unde de ia act de decizie și se anulează audierile miniștrilor propuși în Executiv. 

Klaus Iohannis va trebui să se consulte din nou cu celelalte partide politice.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Sursele HotNews.ro susțin că Nicolae Ciucă ar urma să fie nominalizat a două oară pentru funcția de premier. Tot pe surse, PSD ia în calcul să îl propună pe Marcel Ciolacu.

Citeste si: Ultima zi pentru formarea Guvernului Ciucă. Care e lista miniștrilor PNL și UDMR. Reacția PSD: "Este o mare greșeală"

PNL nu renunță la Nicolae Ciucă

Surse liberale susțin că PNL nu renunță la Nicolae Ciucă și că mandatul va fi depus doar pentru a avea timp de negocieri.

Tot în BEx-ul PNL ar fi fost propusă și excluderea lui Ludovic Orban din partid. Această propunere este susținută și de unii liberali precum Emil Boc și Gheorghe Flutur.

Citeste si: BEx al PNL a aprobat programul de guvernare şi lista de miniştri din Cabinetul Ciucă. Cine va face parte din noul Guvern?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si