Close sidebar
Close sidebar

Surse politice susțin că certificatul COVID ar putea fi adoptat până la finalul anului

Liderii PNL, PSD și UDMR au ajuns la un consens în ceea ce privește forma finală a certificatului electronic COVID-19. Din primele informații, se pare că oficialii vor să aibă legea certificatului verde înainte de 31 decembrie.

Madalina Grigore,

Surse politice susțin că legea certificatului COVID-19 ar putea fi adoptată până la finalul anului.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În această după-amiază va avea loc o nouă ședință a coaliției pentru a stabili modul în care va fi trecută legea. Surse politice au declarat pentru Digi24 că premierul Nicolae Ciucă nu ar fi de acord cu asumarea răspunderii. Totodată, președintele PNL și alți lideri ai partidului se opun acestei variante, argumentând că actuala coaliție are o majoritate largă pentru a trece un astfel de proiect. 

Se pare că cei din PSD ar fi dorit ca proiectul certificatului electronic COVID-19 să fie adoptat de Guvern prin asumarea răspunderii. 

Citeste si: Proteste spontane și în spitale. Angajaţii cer creşterea salariilor din sistem la nivelul anului 2022

Proiectul ar putea suferi modificări

Totodată, forma finală a proiectului ar putea suferi modficări față de ultima variantă care a fost prezentată de ministrul Sănătății. 

În cazul în care proiectul de lege va fi adoptat prin procedură parlamentară, coaliția ar avea la dispoziție o săptămână în care să treacă proiectul prin cele două camere ale Parlamentului. 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Surse din politică au mărturisit că Guvernul va adopta luni proiectul de lege pe care îl va trimite Parlamentului, urmând ca până vineri acesta să fie adoptat de Senat și Camera Deputaților.

Citeste si: Amenzi de peste 170.000 lei după protestul de la Palatul Parlamentului

Alexandru Rafila, noi precizări despre certificatul Covid 

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că persoanele vaccinate doar cu o doză vor primi un certificat electronic COVID, însă de-abia după ce se vor vaccina cu a doua doză acesta va deveni definitiv.

Potrivit News.ro, Alexandru Rafila a precizat că certificatul va fi aplicat numai pe teritoriul statului nostru şi românii care vor să călătorească în alte ţări trebuie să respecţie legislaţia europeană din domeniu care este în vigoare.

Citeste si: Alexandru Rafila: „Decizia privind introducerea certificatului verde va fi una politică, după ce va exista un consens în coaliţie”

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI