În urma ședinței de aseară, coaliția de guvernare PSD-PNL a luat în calcul și varianta unui candidat independent la Primăria București, spun sursele.

Candidat independent pentru Primăria Capitalei

Astfel, Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat aseară, după întâlnire, că în prezent, în ceea ce privește candidatura la Primăria Capitalei, Gabriela Firea sau Sebastian Burduja au șanse 50-50.

Așadar, sursele mai spun că membrii coaliției de guvernare au vorbit despre varianta unui candidat independent pe care să-l susțină la Primăria Capitalei, la data de 9 iunie.

Citește și: VIDEO- Coaliția a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor! Alegerile locale și europarlamentare vor avea loc pe aceeași dată

Gabriela Firea a declarat în ședința PSD de ieri, că va accepta orice decizie care va fi luată de partid și va aștepta să i se transmită situația.

În ședința de ieri, PNL și PSD au împărțit primăriile pe sectoare și au stabilit care vor fi ocupate de PSD și care vor foi date către PNL, dar și de candidați comuni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totodată, Gabriela Firea a menționat că cele patru variante care sunt luate în calcul sunt:

– Candidat independent susținut de ambele partide
– Candidat PSD susținut și de PNL
– Candidat PNL susținut și de PSD
– Fiecare partid să intre cu propriul candidat.

S-a decis comasarea alegerilor

În urma unei conferințe de presă comune, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au transmis că au luat o decizie în ceea ce privește comasarea alegerilor.

Astfel, cei doi lideri au declarat că au ajuns la un consens în ceea ce privește comasarea alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie. 

ciuca

Nicolae Ciucă, liderul PNL

[Sursa foto: Facebook - Partidul Social Democrat]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finala care prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii, iar pentru alegeri europarlamentare să existe o listă comună. A fost o decizie care a presupus de la sine asumarea deciziei politice, responsabilitate politică”, a declarat Nicolae Ciucă, liderul PNL.

ciolacu

Marcel Ciolacu, premierul României

[Sursa foto: Facebook - Partidul Social Democrat]

„Am dovedit şi noi şi liberalii că putem să luăm decizii în momente dificle, nu ale noastre ca şi persoane, entităţi politice, ale României, în primul rând. A fost criză pandemică, criză energetică, război la graniţă, au fost exerciţiile financiare. Vorbim de dezvoltarea României.

O putere politică pentru a-şi asuma aceste lucruri trebuie să fie votată de cât mai mulţi români. Prezenţa cea mai mare la alegeri este prezenţa de la locale. Alegerile locale prezintă interesul cel mai mare al cetăţeanului. Că am decis să facem comasarea nu este împotriva democraţiei, este pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă în faţa românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si