Sushi cu somon, doradă, icre negre și toppinguri care îți lasă gura apă, toate sunt realizate de Alexandru Mocean, unul dintre cei mai buni specialiști în sushi și din țara noastră. Tânărul din Cluj este și campion național la pregătirea acestui preparat care a devenit atât de popular în ultimii ani.

Citește și: VIDEO- Preparatele japoneze, sănătoase și gustoase. Restaurantele specializate în sushi sunt tot mai populare

„Cel mai folosit este somonul, tonul, sunt cele mai căutate și cele mai dorite de clienți.”

Rețetele de sușhi sunt simple, însă importante sunt ingredientele. Acestea trebuie să fie mereu proaspete și dacă sunt alăturate corespunzător, preparatul devine un deliciu.

În plus, carnea crudă are beneficii pentru consumatori.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Alexandru Mocean, bucătar: „În combinație cu orezul, cu toate celelalte ingrediente este o masă bogată în vitamine, în omega 3, omega 6.”

Chef Alex ne arată care sunt și cele mai cerute variante de sushi.

„Doradă, un maki cu castravete, cu crevete și maioneză. Un roll cu ton peste care vom veni cu icre de pește zburător. Este cel mai comandat platou de la noi, se poate comanda inclusiv în locație sau la delivery.”

Consumate în cantități mici, preparatele asiatice sunt sănătoase

Specialiștii spun că aceste platouri sunt sănătoase, dar dacă sunt consumate în exces pot avea și efecte nedorite. În compoziție sushi-ul conține și zahăr.

Sigina Pop, nutriționist dietetician: „Este într-o cantitate nesemnificativă. Putem de exemplu să renunțăm la un desert rafinat de după masă și să păstrăm zaharurile prezente la modul firesc în rețeta de sushi.

Altfel este o rețetă sănătoasă și poate face parte din dieta noastră ca parte echilibrată.”

OOricum ar fi, sushi și a devenit un preparat extrem de popular în ultimii ani, iar clienții sunt din ce în ce mai pretențioși.

Alexandru Mocean, bucătar: „Cred că în ultimii doi ani a crescut de 100 de ori cererea de sushi.”

Că sushi este o mâncare preferată și de români o arată și cifrele. După pizza, shaorma și paste, sushi ocupă un loc fruntaș în topul comenzilor de delivery în marile orașe din România. În plus, tot mai multe restaurante de profil s-au deschis în ultimii ani, semn că românii s-au îndrăgostit de bucătăria asiatică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si