În acest moment, lider este Farul Constanța, cu 43 de puncte, urmată de FCSB, cu 40 de puncte, și de CFR Cluj, cu 38 de puncte. „Roș-albaștrii” au fost marii câștigători ai primei runde din retur. Echipa antrenată de Elias Charalambous a învins-o în deplasare pe Universitatea Craiova (2-1), în timp ce Farul a făcut egal (1-1, în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe), iar CFR a pierdut (1-3, în deplasare, cu Rapid).

FCSB a trecut în premieră pe locul 2, în acest an. Mulți dintre cei care își deschid cont la sponsorul de titlu al campionatului României și primesc un bonus pariuri Superbet mizează pe triumful echipei lui Becali, considerând că este pe val și că are entuziasmul concurentului care vine din urmă. 

Iată care este programul celor trei candidate la titlu în ultimele patru runde din sezonul 2022-2023:

Etapa a 7-a:

Farul vs Rapid (6 mai)

CFR Cluj vs Universitatea Craiova (7 mai)

FSCB vs Sepsi Sf. Gheorghe (8 mai)

Etapa a 8-a:

Universitatea Craiova vs Farul (13 mai)

CFR Cluj vs FCSB (14 mai)

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Etapa a 9-a:

Farul vs FCSB (20 mai)

Sepsi vs CFR Cluj (20 mai)

Etapa a 10-a:

CFR Cluj vs Farul (27 mai)

FCSB vs Rapid (27 mai)

Citește și: Real Madrid și AC Milan, primele două echipe calificate în semifinalele Champions League

Deși între FCSB și Farul sunt numai trei puncte în clasament, iar în tur bucureștenii s-au impus cu 2-1, vicecampioana nu stă doar „la mâna ei”. Chiar dacă câștigă toate cele patru meciuri, echipa lui Becali nu termină pe primul loc decât dacă „rechinii” se mai încurcă într-un joc.

De fapt, Farul are un avantaj de 3,5 puncte, întrucât nu a beneficiat de rotunjire atunci când s-a făcut înjumătățirea punctelor, la finalul sezonului regulat. FCSB și CFR au beneficiat de această rotunjire (așadar, distanța reală dintre Farul și CFR este de 5,5 puncte).

Suspans maxim în lupta pentru câștigarea SuperLigii României

Suspans maxim în lupta pentru câștigarea SuperLigii României

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezvăluiri emoționante despre povestea sa de dragoste cu Cristina Pucean: „Numai Dumnezeu ne poate despărți. Simt că este jumătatea mea.”- kfetele.ro

Citeste si: S-a pronunțat sentința în cazul lui Daniel Balaciu. Câți ani va sta în spatele gratiilor- radioimpuls.ro

Hagi a ajuns în top cu adolescenți

Echipa lui Hagi merită să fie pe primul loc. În acest sezon a dovedit constanță și a practicat un fotbal plăcut ochiului. De altfel, Farul are cel mai bun atac din campionat (54 de goluri marcate în sezonul regulat și 9 în Play-off). De remarcat că trei jucători foarte tineri (atacantul Adrian Mazilu – 17 ani, fundașul stânga Andrei Borza – 17 ani și mijlocașul defensiv Constantin Grameni – 20 de ani) au fost printre cei mai buni în acest an.

Un alt fotbalist de 17 ani, Enes Sali, a avut impact de fiecare dată când a fost trimis pe teren.

FCSB este pe val, dar l-a pierdut pe Edjouma

FCSB este mai aproape ca niciodată de titlu în acest sezon, dar a câștigat la Craiova după un joc slab. A fost foarte importantă absența lui Malcolm Edjouma, jucătorul care ține mijlocul terenului. Din câte se pare, accidentarea francezului este una serioasă și numai vraciul sârb Marijana Kovacevici l-ar putea readuce la antrenamente până la finalul sezonului. Marele plus al finalului de sezon este reprezentat de Florinel Coman, cel care a revenit la forma de altădată. De asemenea, portarul Târnovanu are constant evoluții bune spre extraordinare.

Suspans maxim în lupta pentru câștigarea SuperLigii României

Suspans maxim în lupta pentru câștigarea SuperLigii României

Dan Petrescu este de nerecunoscut

Nimeni nu înțelege ce se întâmplă cu CFR Cluj. Echipa care a câștigat ultimele șase ediții de campionat datorită apărării a primit gol în fiecare meci din acest Play-off. Mai mult, defensiva lui Dan Petrescu a fost depășită în 12 din ultimele 13 partide jucate în Superligă, ceea ce era de neconceput la începutul sezonului. Tensiunea este maximă în Gruia după ultimele rezultate (0-3 cu Sepsi în Cupă și 1-3 cu Rapid în campionat), explicabile și prin prisma accidentării liderului Ciprian Deac. CFR are cele mai mici șanse să devină campioană dintre cele trei, dar orice este posibil.

Citește și: Doliu la Dinamo. A murit legenda care a adus apelativul de „câinii roșii”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si