Close sidebar
Close sidebar

Suspecții în cazul azilelor groazei, conversație șocantă despre bătrânii pe care îi aveau în grijă: „Ăla cre' că trebuie strâns de gât / I-am bătut p-ăștia de dimineață!”

Noi detalii ies la iveală în cazul azilelor groazei. Cei care trebuiau să îi îngrijească pe bătrâni au avut conversații șocante despre aceștia. Ce spun procurorii în acest caz?

Estera Maria,

Suspecții în cazul azilelor groazei, conversație șocantă despre bătrânii pe care îi aveau în grijă: „Ăla cre' că trebuie strâns de gât / I-am bătut p-ăștia de dimineață!”

[Sursa foto: Digi24/Observatornews.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Noi detalii în dosarul azilelor groazei. Bătrânii care trebuiau să fie îngrijiți, unii dintre ei fiind cu dezabilități sau în situații vulnerabile, au fost umiliți, bătuți și înfometați de „îngrijitori”.

Personalul azilelor le-ar fi furat bătrânilor chiar și mâncarea și hainele trimise de familii. Stenogramele de la dosar dezvăluie un comportament agresiv și umilitor la adresa bătrânilor.

Doi suspecți dintre cei cercetați în acest caz, referitor la căminele de bătrâni de lângă Capitală, au fost arestați preventiv. Alți șapte au primit arest la domiciliu, iar doi inculpați se află sub control judiciar.

Citește și: VIDEO- 24 de persoane au fost reținute și două au fost plasate sub control judiciar, după perchezițiile la centrele pentru persoane vulnerabile

Potrivit referatului procurorilor, angajații îi exploatau pe bătrânii de care ar fi trebuit să aibă grijă „supunându-i la executarea de activități (munci) în cadrul centrelor, prin exercitarea de acte de violență fizică, prin lipsirea acestora de hrană suficientă și adecvată nutrițional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, lipsa îngrijirii și asigurarea igienei persoanelor ce nu au capacitatea fizică/psihică de autoîngrijire, aceste persoane fiind ținute în stare de aservire față de membrii grupului infracțional organizat, în vederea obținerii de către liderul grupării și a apropiaților acestuia a unor sume de bani, pe nedrept”.

Ce urmărea grupul infracțional?

Membrii grupului infracțional urmăreau obținerea unor sume de bani necuvenite prin decontarea unor servicii fictive sau neconforme, cum ar fi serviciile de cazare, masă, îngrijire, servicii medicale și de recuperare sau de integrare socială, etc. din fondurile alocate persoanelor cu dizabilități în bugetele direcțiilor și serviciilor de asistență socială.

„Există date că membrii grupului infracțional au dispus în mod discreționar de sumele de bani obținute și prin alte fluxuri, respectiv: indirect de la beneficiari (prin cheltuirea veniturilor acestora din pensii și ajutoare sociale/ de handicap) și din sumele de bani plătite

în baza contractelor încheiate cu aparținătorii acestor persoane, pentru îngrijirea acestora în cadrul centrelor”, potrivit referatului.

Citește și: VIDEO- Cum erau torturaţi bătrânii în azilele din Voluntari: "Săracii veneau goi la poartă şi cerşeau”

Membrii grupării cu rol de execuție sunt implicați în infracțiuni de furt al produselor alimentare destinate hrănirii beneficiarilor, atât din hrana achiziționată din fondurile centrelor dar și din hrana adusă de aparținătorii beneficiarilor.

De altfel, aceștia sunt implicați și în furtul articolelor de îmbrăcăminte și a medicamentelor aduse acestora de către familii. Beneficiarii sunt ținuți în condiții inumane de cazare, aceștia fiind nevoiți să poarte articole de îmbrăcăminte suplimentare sau mai groase din cauza faptului că spațiile interioare nu sunt încălzite corespunzător pe perioada sezonului rece, în camere cu iluminare insuficientă, lipsite de mobilier, în afara patului care este prevăzut cu saltele neconforme (burete învelit cu pânză)”, mai spun procurorii, potrivit Digi24.

Stenograme din dosar: „I-am bătut p-ăștia de dimineață!”

Stenogramele din dosar clarifică situația gravă în care se aflau bătrânii, umiliți, bătuți și înfometați. Suspecții au vorbit între ei despre cum îi bat pe vârstnici și îi înjură și jignesc pe beneficiari.

-Și esti pe (neinteligibil)?

-Da, i-am bătut p-ăștia de dimineață! I-am dat una lu’ unu...

Citește și: Azilele groazei- Bătrâni umiliți și torturați

-Poate-ți trage...

-Ce să dea, că le e frică de mine!

-De îți sparge fața...

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

-I-am dat eu lui!

-Treaba ta...

-M-am săturat, dar dă-i dracu', țipă cu noaptea în cap! Te chinui să le faci să mănânce, te chinui...ai dracu, țipă, i-am dat eu, na, să țipi, fir-ai al dracu, să ai de ce să țipi, să te satur! Mă doare un cap, așa, sunt obosită, nu știu dracu...am băi de făcut, am...

-Dar când ai intrat, azi?

-Ieri, dimineață!

-Sau când?

-Ieri! -Ieri...ieri de dimineață?

-Îhm...am astăzi, tre’ să fac curat peste tot, am băi, am...

-Și esti singură, singură?

-Păi, da! Singură, singură, eu și cu nebunii, adică! 

-Am uitat să-ţi zic că la Martin… şi-a scos cearşaful de protecţie de pe saltea. Trebuie pus înapoi!

-Ăla cre că trebuie strâns de gât, mai repede, decât…

-Cu cearşaful, eventual…(râde)… 

-De ce nu te ștergi mă, arde-te-ar focul, să te ardă pe mațe! Nesimțitul dracu’ ce ești! Ce e aicea, bă!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

-Lasă-l dracu'….ho…ho…

-Ce bă, animalu' dracu'! Ce… (pe fundal se aude un zgomot specific unei lovituri) fir-ați ai dracu', să fiți cu plămânii voștrii!

-Aoleu…

-De nenorociții dracului ce…

Citește și: Salvați din azilele torturii

-Adă-i altă pereche, nu vezi că s-a murdărit?!...Hai tată, că vorbim!

-Când vorbim?

-Nu știu!

-Păi nu pot să mai vorbesc.

-Hai, că am treabă!

-Ai treabă…bine.

-Hai!..-Ce dracului e mă pe tine, măi animalu' dracu'! Mă, javră ce ești!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI