Un sustinator al parintelui Cristian Pomohaci a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca memoriul depus, tot marti, la Patriarhie si la Arhiepiscopia de Alba Iulia, a fost semnat de 1733 de crestini care frecventeaza biserica din localitatea Mosuni, judetul Mures.

Potrivit documentului, sustinatorii parintelui Cristian Pomohaci vor sa impartaseasca ”din trairile sufletesti pline de amaraciune si intristare”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

”Datorita unor forte inraite, care se vede clar ca isi urmaresc un scop prestabilit, este aruncata asupra noastra <batjocura>, <rasul> si <desconsiderarea> ca si cum am fi un grup de raufacatori. Am inteles acestea, mai bine, dupa deplasarea noastra la Episcopia din Alba Iulia (26.06.2017), cand am aflat ca ni se spune <secta lui Pomohaci>. Sa ne fereasca Dumnezeu de o astfel de perspectiva pentru Biserica Ortodoxa din Romania – de a alunga crestinii ortodocsi spre diferite secte religioase, miscari spirituale s.a., incercandu-se chiar din interior sa se dezmembreze, sa se surpe BOR, cu sustinerea <in tandem> cu fortele externe, vrajmase din tara si dinafara, prin subminarea prestigiului si al autoritatii unor preoti, a unor biserici, precum si al crestinilor”, se arata in memoriu.

De asemenea, enoriasii explica si scopul deplasarii la Arhiepiscopia de Alba Iulia in ziua in care a fost audiat parintele Cristian Pomohaci.
”Ne-am deplasat la Alba Iulia pentru a fi ascultati si a primi o binecuvantare, incurajare si asigurarea ca nu se va permite nimanui, in limita canoanelor BOR, sa submineze prestigiul Bisericii din Mosuni si a pastorului nostru. Dar, VAI, nu ni s-a oferit aceasta onoare de a aparea in fata noastra inalt Preasfintitul Irineu, care nici acum (26.06.2017)

si nici in cei circa 4 ani nu s-a deplasat la Mosuni, nici in vederea sfintirii Bisericii din Veta (apartinatoare parohiei), cu toate insistentele facute. Nu s-a dat curs insistentelor noastre, fie din rea vointa sau desconsiderare a crestinilor de aici, care impreuna cu parintele C. Pomohaci am depus eforturi sustinute pentru finalizarea multiplelor lucrari bisericesti. Nu prezenta interes cunoasterea trairilor noastre crestinesti de aici si adevaratul <fenomen>” din viata duhovniceasca din cadrul bisericii din Mosuni? Ravna spre slujirea liturgica inalta si stradania parintelui paroh Pomohaci, consideram ca putea sa fie <studiata> cu grija, ca pe unul din fenomenele demne de intelegere aprofundata, inteleapta, care sa preintampine tendintele acestea agresive, rautacioase din pa rtea unor <trepadusi> care mai de care pusi pe <vanat>”, se mai arata in memoriu.

Cotinuarea pe Wowbiz.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si