"in cursul zilei de ieri,(...) in baza acestei legi, adaugarea acelor sase zile(...) considerate ca fiind executate, au iesit din penitenciar 529 de detinuti. Este mult si pentru orice asteptare a mea. Nu credeam ca impactul este, va fi atat de mare, dar, sigur, este efectul legii", a declarat Toader, la conferinta "Protectia drepturilor detinutilor si conditiile de detentie din Romania".

Abia eliberati, oamenii descriu dezastrul din inchisori.

Plosnite, sobolani, saltele rupte si mancare proasta. Toate acestea faceau parte din viata de zi cu zi a fostilor condamnati.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

La Pentenciarul de Femei Targsor, intrarea in vigoarea a noilor prevederi legale a fost marcata de tensiuni. Detinutele s-au revoltat ca masura eliberarii conditionate nu s-a aplicat suficient de rapid.

Printre cei care au sansa de a iesi mai devreme din inchisoare se numara omul de afaceri Cristian Borcea, Radu Mustatea- fostul director de la ASF sau fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia.

Sursa: Agerpres


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si