În prezent, la Borcea, două școli sunt înscrise în acest program, fiind vorba despre un liceu unde învață 533 de elevi și o școală unde sunt 257 de elevi.  Cei peste 800 de elevi au primit mâncare expirată de o lună de zile.

Mâncare expirată de o lună

În mod normal, elevii trebuie să primească o masă caldă la prânz, prețul acesteia fiind suportat de către Guvernul României. 

Citește și: Bărbat arestat după ce a instigat o femeie să fure bani şi bijuterii din locuinţa tatălui acesteia

Marți, 31 ianuarie 2023, copiii au primit la prânz ciorbă și felul doi, mâncarea fiind servită în caserole. Data de expirare trecută pe etichetele caserolelor era 1 ianuarie 2023. 

Citește și: Un celebru interlop din România a devenit bancher. El și-a deschis bancă chiar la el acasă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Mai mulți părinți s-au revoltat și au au postat pe facebook, despre faptul că mâncarea are un aspect deloc agreabil. Părinții se plâng de conținutul mâncării oferite și spun că preparatele din carne au un aspect neplăcut, ba chiar suspectează că ar fi stricate.

Compania care livrează mâncarea produce și lenjerie intimă

”Porția de mâncare era compusă dintr-un orez cu o pulpiță de pui, aproape în putrefacție, nici câinele nu a mâncat.”

a povestit tatăl unui elev, citat de presa locală.

Citește și: Trei falși polițiști au jefuit doi români pe o autostradă din Cehia

Presa locală a desfășurat o anchetă care a deliefat faptul că hrana livrată elevilor de la școala respectivă vine de la o societate care are ca activitate de bază producția de lenjerie intimă. Contractul are o valoare de 20.000

de euro și a fost obținut prin achiziție directă, fără licitație. 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, cât și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Călărași au fost sesizate în acest sens. 

Citește și: Horoscop 4 februarie 2023. Zodiile care vor învăța să aprecieze mai mult persoanele importante din viețile lor

De asemenea, Oficiul pentru Protecția Consumatorului Călărași a demarat o anchetă în acest sens.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si