A fost protest în fața bisericii dintr-o comună din Maramureș. Enoriașii nu își doresc ca decizia episopiei să devină realitate. Din cauza faptului că preotul a divorțat, acesta ar fi trebuit să părăsească parohia.

Între timp, oamenii mărturisesc că îl iubesc pe preot și își doresc să rămână la slujire, chiar dacă s-ar fi separat de soție, potrivit informațiilor transmise de observatornews.ro.

”Dacă noi îl iubim pe acest preot, luptăm pentru el”,   ar fi mărturisit un enoriaș, conform aceleiași surse.

Citește și: Scandalul este mai presus decât jurământul depus, pentru doi medici din Slobozia! Din cauza unui conflict, un pacient cu piciorul rupt ar aștepta să fie operat de 10 zile

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

preot

Imagine reprezentativă preot

[Sursa foto: istockphotos]

Decizia episcopiei, protestată de sute de enoriași în fața bisericii

Incidentul șocant a avut loc în comuna Rece, din județul Maramureș. Actualul preot ar fi fost căsătorit, dar, în urmă cu patru ani a divorțat.

Potrivit Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, preoții care divorțează sunt pedepsiți cu depunerea din slujirea clericală sau a caterisirii, informează observatornews.ro.  

În aceste condiții, termenul de sancționare a preotului din comuna Recea, prin părăsirea parohiei, ar fi fost deja amânat de trei ori.

Citește și: A rămas orb și incapabil să mai vorbească după ce colegii de facultate i-au turnat alcool pe gât cu forța. "Botezul" frăției, în fața sentinței finale

preot

Imagine reprezentativă preot

[Sursa foto: istockphotos]

Preotul și-ar dori să continue să slujească, iar enoriașii îl iubesc și luptă pentru acesta.

Se pare că peste 200 de oameni au protestat în fața bisericii, contestând decizia episcopiei.

”Dacă noi vom permite în continuare să fim călcaţi în picioare de nişte oameni trecători, indiferent că-i episcop, indiferent că-i protopop şi aşa mai departe, nu ştiu cât de nefericit sau fericit este Iisus Hristos. Dacă noi îl iubim pe acest preot, luptăm pentru el”,   ar fi declarat un enoriaș, conform aceleiași surse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si