,,Ea este gata. Asa cum o vedeţi ea este perfect funcţională. Săptămâna asta sau săptămâna viitoare ar trebui să o deschidem. Depindem de cei de la ISU", promitea, pe 19 aprilie, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă. 

Astăzi, edilul declară că: ,,Aşteptăm ca săptămâna viitoare să facem recepţia împreună cu cei de la ISU".  

Sute de locuri de parcare zac nefolosite în Capitală. De aproape un an le lipsește autorizația ISU

Imagine sugestivă

[Sursa foto: istock.com]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Plan Roșu de intervenție în Bistrița-Năsăud. O persoană a decedat, iar alte 14 au fost rănite după ce o cisternă cu motorină s-a izbit de un autocar cu pasageri

A trecut aproape un an distanță între cele două afirmații ale primarului, însă problema rămâne aceeași: lipsește autorizația ISU pentru securitatea la incendiu. Chiar dacă ar fi trebuit să fie deschisă în urmă cu aproape un an, prin această parcare subterană nu a trecut nici până astăzi vreo maşină. Primăria Sectorului 3 încă nu a primit avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Până la primirea acestei autorizații, cele peste 700 de locuri de parcare nu pot fi folosite.

,,Ne-au solicitat nişte chestiuni suplimentare faţă de aviz, ca de exemplu să protejăm tubulatura de evacuare, de ventilaţie. A fost şi o problemă de proiectare. Au greşit proiectanţii şi au subdimensionat un cablu. Un cablu de la pompe.

Să construim această parcare ne-a trebuit un an şi ceva, şi ca să o pregătim pentru autorizare ne-a mai trebuit încă un an" , susține Robert Negoiță.

Citeste si: Primăria Sibiu a achiziționat 40 de autobuze ecologice. Acestea vor intra în funcțiune în martie 2022

Ce preț are un loc de parcare pe Bulevardul Decebal

Parcarea subterană are 718 locuri dintre care 370 sunt rezervate persoanelor care au reședința în zonă.

Riveranii vor plăti puţin peste 80 de lei pe an pentru un abonament. Pentru cei ce se află în trecere, tarifele încep de la 5 lei pe oră şi ajung până la 1.200 de lei pentru un an întreg. Chiar şi aşa, cei care au nevoie să parcheze în zonă mai au de aşteptat şi de căutat., ,Dacă mergeţi pe străduţele adiacente din spatele blocurilor, foarte greu găseşti un loc de parcare", povestește un bucureştean.   ,,Acum am parcat undeva şi abia, abia am găsit loc. Am pus pe locul cuiva şi am lăsat numărul de telefon să mă sune dacă e...", spune un altul. ,,Între timp, fiecare parchează unde apucă, în spatele blocului", povestește un trecător. 

Citeste si: Bunul-simț, pus pe avarii în parcare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si