Cele peste 300 de mii de oua, contaminate cu fipronil, o substanta extrem de toxica, au fost depistate la aceasta ferma de gaini din Scornicesti, judetul Olt.
Probele au fost prelevate in urma cu o saptamana, iar rezultatele testelor de laborator arata ca s-a depasit cu mult limit maxima admisa pentru fipronil.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In timpul anchetei, inspectorii DSV au descoperit ca alte 500 de mii de oua au ajuns pe rafturi cu toate ca erau gresit etichetate.
Astfel, niciun cumparator nu-si putea da seama de unde provin si daca sunt de proaspete sau nu. Toate vor fi retrase de la comercializare.
Ferma de la Scornicesti apartine aceleasi societati ca cea de la Draganesti-Vlasca, judetul Teleorman, unde la inceputul lunii ianuarie au fost gasite 4 milioane si jumatate de oua contaminate cu aceeasi substanta periculoasa.

Ingerat in canditati mari, fipronilul poate afecta ficatul, rinichii, tiroida si sistemul nervos si pot aparea chiar convulsii.
Folosirea acestui insecticid in industria alimentara este interzisa in Uniunea Europeana.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si