Close sidebar
Close sidebar

Sute de mii de oua contaminate cu fipronil, descoperite într-o fermă din Olt

Este alerta pe piata alimentara, dupa ce 300 de mii de oua contaminate cu un insecticid periculos, interzis in Europa, ar fi ajuns pe rafturi. La ferma din Olt unde au fost produse, inspectorii DSV au pus sechestru pe tot ce a ramas. Se pare ca e vorba de aceeasi societate care detine si ferma din Teleorman, unde, recent, au fost depistate aceleasi nereguli.

G.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cele peste 300 de mii de oua, contaminate cu fipronil, o substanta extrem de toxica, au fost depistate la aceasta ferma de gaini din Scornicesti, judetul Olt.
Probele au fost prelevate in urma cu o saptamana, iar rezultatele testelor de laborator arata ca s-a depasit cu mult limit maxima admisa pentru fipronil.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

In timpul anchetei, inspectorii DSV au descoperit ca alte 500 de mii de oua au ajuns pe rafturi cu toate ca erau gresit etichetate.
Astfel, niciun cumparator nu-si putea da seama de unde provin si daca sunt de proaspete sau nu. Toate vor fi retrase de la comercializare.


Ferma de la Scornicesti apartine aceleasi societati ca cea de la Draganesti-Vlasca, judetul Teleorman, unde la inceputul lunii ianuarie au fost gasite 4 milioane si jumatate de oua contaminate cu aceeasi substanta periculoasa.

Ingerat in canditati mari, fipronilul poate afecta ficatul, rinichii, tiroida si sistemul nervos si pot aparea chiar convulsii.
Folosirea acestui insecticid in industria alimentara este interzisa in Uniunea Europeana.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI