Sute de oameni au rămas blocați pe Aeroportul Otopeni după ce cursele unei companii aeriene au fost amânate
Mai multe persoane au început ziua cu așteptare pe Aeroportul Otopeni. Zborurile spre Milano și Alicante au avut întârzieri ore întregi.
Două curse care ar fi trebuit să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă au înregistrat întârzieri de ore întregi. La ora 07:05 o cursă trebuia să plece spre Alicante și la ora 11:20 o nouă cursă trebuia să aibă loc.
200 de persoane așteaptă în aeroport aeronava care încă nu a decolat din Bari spre București pentru ca ulterior să zboare spre Alicante.
Cea de-a doua cursă ar fi trebuit să plece din Aeroportul Otopeni la ora 07:40 spre Bergamo- Milano, fiind reprogramată pentru ora 13:10. Șase ore de întârziere au fost înregistrate pentru că aeronava a înregistrat probleme tehnice, o altă aeronavă este așteptată din bazele din Polonia sau Ungaria.
Reprezentanții companiei aeriene Wizz Air au anunțat că pasagerii pot fi reprogramați pentru alt zbor în funcție de disponibilitate, pot cere rambursarea banilor sau 120% sub formă de credit pentru a-și achiziționa bilet la cursele următoare.
Un zbor a fost anunțat cu întârziere de la Otopeni spre Sevilla care trebuia să decoleze la ora 15: 30 spre Sevilla și care va decola estimativ la ora 18:25.
Nu ajung la cei dragi de Paște dar simt gustul bunătăților de acasă. În autogări zilele acestea este mare forfotă. Microbuzele sunt încărcate cu produse tradiționale pregătite de familiile risipite prin țară și trimise rudelor din capitală.
Suceava, Buzău, Călărași, Focșani, de peste tot din țară vin la autogara Obor pachete încărcate cu bunătăți tradiționale.
Sunt trimise de părinți și bunici pentru copiii care stau în Capitală și nu apucă să ajungă la familii de Paște. Din bagaje nu lipsesc ouăle roșii, pasca, cozonacul şi friptura de miel.
Citește și: Jaf în Joia Mare: hoții au avut parte de surpriza vieții lor când au deschis seiful
Adina Iliescu, reporter Kanal D, ne transmite mai multe informații.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Familia lui Denis este tocmai din Roman. Fiecare produs preparat acasă este primit cu drag și... poftă.
Cei dragi nu lasă să treacă vreo sărbătoare fără darurile tradiționale.
Denis privește cu inima cât un purice ba la microbuze, ba la ceas și parcă nu mai are răbdare să vadă dacă a primit prăjiturile preparate ca la mama acasă.
Nu numai copiii sunt cei care își așteaptă cu nerăbdare pachetele cu meniul de Paște. Daniel a primit o sacoșă burdușită cu produse naturale de la fiica sa.
„De la copilul meu Andreea. Stă în provincie. Crește oi pentru Paște. S-a gândit că și eu m-am gândit la ei tot timpul”.
Citește și: Slujba de Înviere 2023: La ce oră începe?
Șoferii de pe microbuzele care fac drumul dus-întors între Capitală și diferite orașe au zilele acestea o misiune de suflet: sunt puntea de legătură între familii.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: Noul trend de Paște: ouăle vopsite în vin roșu
„Un singur pachet am de la fiica unei bătrâne care este din comuna Vâlcele, că eu trec pe acolo”.
Citește și: La ce oră ajunge Lumina Sfântă de la Ierusalim în România?
Anual, sute de mii de pachete cu gustul de acasă ajung în țară sau peste hotare.
Citește și: Febra pregătirilor de Paște
Citește și: Febra pregătirilor de Paște