Close sidebar
Close sidebar

Sute de pagere au explodat simultan în Liban după primirea unui mesaj. Gruparea Hezbollah promite răzbunare împotriva Israelului pentru cei morți

Gruparea Hezbollah amenință cu represalii la adresa Israelului, care s-ar afla în spatele atacului cu pagere din Liban, în cadrul unei operaţiuni comune Mossad-IDF. Cel puțin 9 oameni au murit în atacul fără precedent, inclusiv o fetiță de 8 ani.

Sorin Negru,

Sute de pagere au explodat simultan în Liban după primirea unui mesaj. Gruparea Hezbollah amenință cu răzbunare împotriva Israelului 

[Sursa foto: The Jerusalem Post]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Hezbollah a cumpărat pagerele care au explodat în același timp, potrivit unei surse de securitate libaneze citate de CNN.

Acele dispozitive au detonat simultan după primirea unui mesaj. În fiecare pager au fost plantate mici bombe lângă baterie, împreună cu un comutator pentru detonarea de la distanță, potrivit New York Times.

Cel puțin nouă persoane au fost ucise, inclusiv o fetiță de 8 ani, și cel puțin 2.800 au fost rănite într-un atac care a vizat sute de pagere folosite de membrii grupării militante Hezbollah.

Cum au fost introduse bombele în pagerele din Liban

Israelul a plasat material exploziv într-un lot de pagere fabricate în Taiwan care au fost importate în Liban şi destinate Hezbollah, scrie New York Times, citând oficiali americani şi alţi oficiali informaţi cu privire la operaţiune.

Exploziile pagerului din Liban ”marchează o escaladare extrem de îngrijorătoare într-un context deja inacceptabil de volatil”, potrivit lui Jeanine Hennis-Plasschaert, coordonatorul special al ONU pentru Liban.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

De ce folosește Hezbollah pagere

Hezbollah a promovat mult timp secretul ca piatră de temelie a strategiei sale militare, renunţând la dispozitivele de înaltă tehnologie pentru a evita infiltrarea programelor de spionaj israeliene şi americane.

Într-un discurs televizat în urmă cu peste şase luni, secretarul general Hassan Nasrallah le-a cerut membrilor Hezbollah şi familiilor acestora din sudul Libanului, unde luptele cu forţele israeliene de peste graniţă durează de aproape un an, să renunţe la telefoanele lor mobile.

”Închideţi-l, îngropaţi-l, puneţi-l într-un cufăr de fier şi închideţi-l”, a spus el într-un discurs din februarie.

”Faceţi-o de dragul securităţii şi pentru a proteja sângele şi demnitatea oamenilor”, a adăugat el, potrivit News.ro.

”Colaboratorul (cu israelienii) este telefonul mobil din mâinile dvs. şi ale soţiei şi copiilor dvs. Acest telefon mobil este colaboratorul şi ucigaşul”, a continuat el să spună în discursul său înflăcărat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI