Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Sute de persoane cu handicap au așteptat la cozi uriașe pentru o pungă cu alimente în Galați

Ajutoarele cu alimente s-au făcut prezente în Galați, pentru persoanele cu handicap, însă, pe principiul primul venit, primul servit. Oamenii s-au pus la coadă cu noaptea-n cap pentru o pungă de alimente.

Maria Stiuca,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sute de persoane cu handicap au stat ore întregi la coadă pentru alimente oferite din partea UE. Acestea, însă, au fost în număr limitat.

Persoane cu handicap- la coadă pentu alimente

Chiar dacă unele persoane au deficiențe locomotorii și se mișcă cu ajutorul cadrelor sau cârjelor, au venit totuși la centrul de distribuție din Piața Rizier, încă de joi, 19 ianuarie, ora 22.00, în speranța că vor primi un pachet cu alimente din fondurile europene. Unii s-au așezat la coadă și de la orele 3.00-4.00

ale dimineții.

Deoarece ajutoarele cu alimente au fost în număr limitat, toți cei prezenți au vrut să fie siguri că apucă fiecare câte un pachet.

Citește și: Vârstă de pensionare femei 2023. Când se iese la pensie?

Centrul s-a deschis cu două ore mai devreme din cauza aglomerației

Autoritățile au decis ca centrul să fie deschis de la ora 6.00

dimineața, nu de la 8.00 ca de obicei, din cauza mulțimii de persoane adunate la coadă.

Un pachet cu alimente are o greutate de peste 25 de kilograme și conține făină albă de grâu, mălai, paşte făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe şi gem de fructe. 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

„Am deschis de la ora 6 dimineața. Cu două ore mai devreme față de ora programată.

Noi încercăm să facem față și să distribuim toate pachetele oamenilor care stau la coadă”,  a explicat Laura Roșca, coordonatorul Centrului de distribuție alimente din Galați.

Astfel au fost distribuite 2.170 de pachete alimentare.

Citește și: Ce valoare are ajutorul de înmormântare în 2023 și ce acte trebuie să conțină dosarul pentru a putea obține banii

Sute de persoane au așteptat în frig, la Târgu Jiu pentru alimente de la stat

Pensionarii și persoanele cu handicap s-au prezentat astăzi, încă din primele ore ale dimineții pentru a prinde o cutie cu alimente. Zahăr, ulei, conserve sau compot- alimentele s-au împărțit cetățenilor în număr mult prea mare pentru a-i acoperi pe toți.

Chiar dacă alimentele sunt în număr limitat, și persoanele sunt prea multe, localnicii, fie pensionari, fie persoane cu dizabilități, s-au așezat la coadă încă din toiul nopții, în ciuda temperaturilor de minus două grade.

Cetățenii au aflat că pachetele sunt în număr limitat, și, de aceea, s-au așezat la coadă  de la primele ore ale dimineții, când soarele încă nu a răsărit pe cer, sperând că vor prinde măcar una dintre cutiile cu alimente.

În ciuda temperaturilor cu minus din această dimineață, persoanele aflate la coadă, unele cu dizabilități, au fost nevoite să îndure frigul pentru o cutie cu alimente.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Elena Crețan, reprezentant Primăria Târgu Jiu a explicat că: „  De această dată au rămas 714 pachete pentru aceste persoane cu dizabilități, iar dumnealor sunt 3019 pe listă”.

De asemenea, Primăria Târgu Jiu pune la dispoziție 1.500 de pachete din partea Guvernului, din care, mai mult de jumătate au fost trimise către persoanele cu ajutor social. Restul pachetelor se vor împărți altor oameni nevoiași din oraș, mult mai mulți la număr.

Citește și: Mai mulți bătrâni au fost hrăniți cu carne mucegăită la azil. ANPC a aplicat sancțiuni de 30.000 lei

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI