Cele mai multe dispozitive de politisti si jandarmi sunt concetrate de la Aeroportul din Otopeni pana la Palatul Parlamentului. Ruta pe care vin coloanele oficiale din cele 50 de tari care participa la Adunarea Parlamentara NATO este monitorizata 24 de ore din 24. Cateva elicoptere ale fortelor de ordine survoleaza in permanenta zona.

STEFAN STROE, EXPERT IN TEHNICI DE SUPRAVIETUIRE: “Toata zona va fi survolata, pana cand delegatiile vor ajunge la Palatul Parlamentului, avand in vedere ca se pot crea ambuteiaje. Ambuteiajele sunt cele mai periculoase”. 

La fiecare intersectie sau pasarela de pe traseu sunt forte de ordine.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Nimic nu este lasat la voia intamplarii de expertii care asigura securitatea. Planurile au fost concepute cu luni bune inainte de eveniment, iar toate aceste pregatiri au un singur scop- eliminarea oricarei amenintari teroriste.

STEFAN STROE, EXPERT IN TEHNICI DE SUPRAVIETUIRE: “Ei fac filtre speciale.

Sunt in alerta maxima. De aici, sunt cam 10 dispozitive pana la Palatul Parlamentului. Importanta cea mai mare o are o subunitate de misiuni speciale pe care nu o sa ii vedem nici eu si nici tu”.

Pe chipurile celor care asigura securitatea parlamentarilor NATO se citeste ingrijorarea. Asta chiar daca declaratiile oficiale incearca sa ne linisteasca.

"Nu cred ca Romania este o tinta pentru atacuri teroriste, dar nicio tara nu prezinta risc zero pentru terorism".

Daca aveti drum, in zonele prin care trec delegatiile oficiale, nu faceti gesturi care pot fi gresit interpretate.

“Sa nu lase masinile mai multe ore parcate. Sa nu aiba pe bancheta obiecte care nu pot fi identificate, genti voluminoase, care par dubioase.Romanii sunt destul de glumeti si pot face glume cu arme de jucarie si risca foarte mult”, mai spune expertul.

Momentul culminant al reuniunii de la Bucuresti se va consuma luni, cand e programata plenara  Adunarii Parlamentare a NATO.  Toti cei 800 de inalti deminitari se vor afla la Palatul Parlamentului, iar fortele de securitate vor fi in alerta maxima.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si