Reprezentanții firmei de mobilier nu mai preiau comenzi în punctele de lucru din România. Mai mult, aceștia susțincă prioritizează comenzile care au fost deja plasate. În ultimele luni, sute de oameni au declarat că au semnat un contract cu firma în cauză și au achitat un avans care a ajuns la câteva zeci de mii de lei. După câteva luni de așteptări și promisiuni neonorate, unii și-au cerut banii înapoi, fără să aibă o reușită.

Firma are 14 puncte de lucru în România

Multe dintre victime au ales să se îndrepte spre Poliție și spre Protecția Consumatorului, acolo unde au depus mai multe plângeri. Mai mult, unii români păgubiți au apelat chiar și la avocați, demarând în acest fel plângeri penale. Firma de mobilă a declarat că s-a confruntat cu mai multe provocări în ultima perioadă, de aici apărând și întârzierile la livrare.

Citește și: Un taximetrist s-a trezit cu cuțitul la gât pentru a face o cursă de 200 de kilometri

Din momentul în care a fost demarată ancheta, firma nu mai preia comenzi în niciunul dintre cele 14 puncte de lucru din România și a transmis că lucrează pentru livrarea comenzilor deja plasate. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru înșelăciune și au început cercetările.

Escrocherie de proporții la o casă de pariuri sportive. Ce au făcut angajații pentru a declara aproape 200 de pariuri câștigătoare

Oamenii legii au efectuat marți, 11 octombrie 2022, la orele dimineții, șase percheziții în București și în Ialomița, într-un dosar de fraudă informatică. În dosar sunt vizați angajații unei case de pariuri care ar fi modificat fără drept cotele de pariuri, declarând astfel aproape 200 de pariuri sportive câștigătoare în decurs de doi ani, conform news.ro. 

Oamenii legii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus marți, 11 otombrie 2022, în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţul Ialomiţa şi 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Atenție la cerșetoarele cu bebeluși „din cârpe”. Noua metodă de înșelăciune

"Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018- 2020, 5 angajaţi, din cadrul unei case de pariuri, având funcţia referent statistician, ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri”, au transmis reprezentanții Poliţiei Capitalei.

Potrivit cercetărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că ulterior, angajații casei de pariuri ar fi declarat pariurile ca fiind câştigătoare, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 315.000 de lei. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă informatică.

Citește și: Trei români sunt cercetaţi după ce au jefuit un bar şi au furat 20.000 de lei şi produse în valoare de 8.000 de lei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si