Declarația care a pus pe jar autoritățile a fost făcută chiar de către președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra, pentru DigiFM.
Această reacție vine în contextul în care la Timișoara au apărut suspiciuni cu privire la mai multe persoane care ar fi obținut certificatele fără a fi însă vaccinate.
Sute de români vor să obțina certificatele fără a se vaccina
Medicul Gindrovel Dumitra a confirmat faptul că au fost persoane care și dumnealui i-ar fi cerut documentul de imunizare.
Sute de medici se confruntă cu fenomenul „vaccinare la chiuvetă”, care se întâmplă în mai multe zone ale țării, a declarat Gindrovel Dumitra la DigiFM .
Citeste si: Ședință de lucru cu miniștrii Sănătății și Educației, convocată de Klaus Iohannis pe tema începerii noului an școlar
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
a spus că inclusiv lui i s-a întâmplat să vină pacienți să-i ceară doar documentul de imunizare.
Astfel de cazuri s-ar fi petrecut în mai multe zone ale țării, a admis la Digi FM Gindrovel Dumitra.
"Din discuțiile pe care le-am purtat cu colegii mei, pe forumurile noastre de discuții, a reieșit că s-a întâmplat și în altă parte. Dar colegii spun că nu au dat curs solicitării.", a declarat medicul.
Cum a luat naștere fenomenul „vaccinare la chiuvetă”
Sute de români sunt dispuși să plătească pentru a fi vaccinați doar în acte, scopul fiind acela de a obține certificatul COVID. Medicul Cristian Oancea din Timișoara a denumit această acțiune drept „vaccinare la chiuvetă”.
Citeste si: Studiu: Eficacitatea vaccinurilor anti-COVID la persoanele care au primit două doze scade în decurs de şase luni
Totodată, medicul a explicat și cum au realizat cadrele medicale că ceva este suspect în acest caz.
Zeci de pacienți au ajuns la spital cu forme grave de COVID, deși susțineau că au fost vaccinați. Din acest motiv, medicii au început să își pună multe semne de întrebare cu privire la imunizarea pacienților, care ar fi fost de fapt una fictivă.
Medicii de familie, presați de românii care vor să obțină certificate fictive
Mai mulți medici de familie spun că tot mai mulți români apelează la ei pentru a obține certificate fictive.
"Pacienții cereau certificatul pur și simplu. Aproape la fiecare centru sau aproape oricare medic de familie a întâlnit o astfel de situație ca cineva să îi fi cerut un certificat pentru diverse situații. Oamenii sunt inconștienți.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Citeste si: Vaccinarea în România! Câte persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore
Bineînțeles că refuzi astfel de situații. Nu știu cine ar risca să facă așa ceva, ca medic. Pe de o parte pui în pericol sănătatea populației, pe de alta vorbim de un fals, apoi vorbim de dreptul tău de practică.
Vorbind de un medic de familie, cine ar face așa ceva să își pună în pericol dreptul de a profesa? Nu înțeleg de ce ai face așa ceva, de ce să îți riști locul de muncă?", a spus dr. Daciana Toma, medic de familie, pentru Digi24 .
VIDEO- Vezi interviul acordat de Dr. Cristian Oancea, Managerul Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara, pentru Știrile Kanal D: