Premierul landului renania de Nord-Wesfalia, Armin Laschet, a luat decizia, marți, de a carantina întreaga zonă în care sunt, potrivit ultimului bilanț, 1.553 de bolnavi, aproximativ 650 dintre ei fiind români.

Este cea mai dură măsură luată de autoritățile din Germania, după ridicarea restricțiilor în întreaga țară.

Citeste si: Coronavirus România 23 iunie. Scade numărul persoanelor infectate

Autoritățile se tem că bilanțul infectărilor ar putea fi mult mai mare dacă vor fi incluse și familiile angajaților confirmați cu coronavirus.

În zona respectivă trăiesc aproximativ 365.000 de locuitori.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Măsura a fost luată până la sfârșitul lunii, cu posibilitatea de extindere.

Citeste si: Meteo. Codul portocaliu a fost prelungit. Ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină în aproape toată țara

Peste 1000 de români confirmați în Germania

Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, declara zilele trecute că în jur de 1.300-1.400 de români din Germania ar putea fi infectați cu coronavirus.

„Dacă e adevărat, numărul românilor infectați în Germania ar putea fi evaluat la 1.300-1.400. Se poate spune că rata factorului de multiplicare, care a crescut de la sub 1 la 2,88 în Germania, li se datorează. E un fapt trist și dramatic în primul rând pentru cei bolnavi, dar și pentru autorități”, a declarat Emil Hurezeanu, la Digi 24.

Citeste si: Decizia bombă care ar putea salva Europa după coronavirus

„Se fac calcule relative. Dacă jumătate din angajații străini ai abatorului sunt români și dacă 1.300 au fost testați pozitiv, bănuim că jumătate dintre ei, 650, sunt români. Dar aceste cifre nu se dau decât la sfârșitul unui anumit proces. Din ceea ce știm din cazul altor abatoare, avem până acum 556 de români infectați”, a spus Emil Hurezeanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si