Echipajele medicale de la ISU Harghita au transportat la spital, în noaptea de marţi spre miercuri, 12 dintre copiii de 11-13 ani aflaţi în tabără la Lacu Roşu care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară.

Citeste si: Doi nou-născuţi în stare gravă au fost preluați spre Pisa cu o aeronavă

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, aceştia au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Gheorgheni pentru investigaţii medicale de specialitate.

Opt dintre copii au ajuns la spital cu autospeciala pentru transport personal şi victime multiple a ISU, doi cu o ambulanţă SMURD şi alţi doi cu o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Gheorgheni.

Copiii au refuzat inițial să meargă la spital

Aproximativ 20 de copii aflaţi în tabără, la o pensiune din Lacu Roşu, județul Harhita au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje medicale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Un autocar plin cu turiști a intrat într-o casă, în Maramureș/A fost activat planul roșu de intervenție

La faţa locului se află trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Gheorgheni. 

Citeste si: Cristian s-a stins din viață într-un accident teribil din Italia. Cine este vinovat pentru moartea românului

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, au fost evaluaţi medical la faţa locului şi, iniţial, au refuzat transportul la spital, potrivit Agerpres.

Ulterior, în urma discuţiei cu supraveghetorii, s-a luat decizia ca o parte din ei să meargă la spitalul din Gheorgheni, Harghita, pentru investigaţii medicale de specialitate. 

Citeste si: Revine pandemia? Ministrul Sănătății a făcut anunțul: Când s-ar putea înregistra din nou 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si