Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2022. Ziua de 29 august este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin- ortodox! Este considerată zi de post și rugăciune, fiind asemănată cu Vinerea Patimilor.

Sărbătoarea marchează sfârșitul anului bisericesc. Iată care sunt tradițiile din această zi și nu este bine să faci!

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2022

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2022. Ce nu ai voie să faci astăzi? Este mare sărbătoare

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2022: zi de mare sărbătoare!

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2022 este ultimul praznic din acest an bisericesc, urmând ca nu an bisericesc să înceapă de la 1 septembrie. 

Sfântul Ioan Botezătorul sau Înaintemergător al Domnului a făcut cunoscut venirea Mântuitorului și sufletelor care erau ținute în iad ale sfinților strămoși, căci se arătase în lume Mesia

cel așteptat. 

Citeste si: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2022. Sărbătoare mare luni în calendar

Sfântul Ioan Botezătorul sa născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia și a Elisabetei. Mama sa era descendentă a seminței lui Aaron.

Nașterea prorocului Ioan a avut loc cu șase luni înainte de nașterea lui Iisus. Venirea pe lume a Sf. Ioan a fost vestită de îngerul Gavriil lui Zaharia, când acesta avea slujbă la templu. Pentru că nu a crezut cele spuse de îngerul Gavriil, Zaharia rămâne mut până când îi este pus numele fiului său.

Sfântul Ioan Botezătorul sa retras în pustiu unde a dus o viață de aspre nevoințe, până când a primit poruncă să înceapă să predice.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sfântul Ioan a avut rolul de a pregăti omenirea pentru venirea pe lume a lui Iisus, dar și de aL prezenta tuturor popoarelor drept Mesia și Fiul lui Dumnezeu.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2022

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2022. Ce nu ai voie să faci astăzi? Este mare sărbătoare

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2022: ce nu este bine să faci în această zi?

În popor se spune că în această zi nu trebuie să se folosească cuțitul, iar totul se rupe cu mână.

În această zi, nu se mănâncă varză, căci se spune că lui Ioan Botezătorul ia tăiat capul pe varză     de 7 ori și a înviat.

În tradiție se vorbea și de începerea unui post, numit "de la cruce până la cruce", un post care ținea până pe 14 septembrie (Înălțarea Sfintei Cruci), neconsemnat în calendarul creștin, care avea rolul de ai curați pe cei care care care care care care au săvârșit. omoruri sau alte păcate grave.

O altă tradiție din această zi este ținerea postului negru, în ziua tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Tot în această zi de sărbătoare nu este bine să tai și să mănânci fructe și legume cu formă rotundă, de exemplu pepenele nu era consumat în această zi.

Citeste si: Se spală de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul? Sărbătoare mare pe 29 august 2022

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, nu se consumă mere, pere, nuci, usturoi, adică orice fructe sau legume care au format rotundă; pedeapsa pentru cei care incalca interdicția este posibila îmbolnăvire de friguri și alte boli.

Totodată, în aceast zi nu se bea vin roșu și nu se mănâncă legume de culoare roșie, care amintesc de culoarea sângelui.

În această zi, se postește pentru vindecarea bolii, dar se postește de către tot creștinul indiferent în ce zi ar cădea;

Femeile chefuiesc fără bărbați, considerând că astăzi este   „ziua în care sunt la fel de mari ca și ei”. 

Citeste si: Calendar ortodox 30 august 2022. Ce sărbătoare este marți?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si