Close sidebar
Close sidebar

Talibanii anunţă graţierea tuturor oficialilor guvernamentali

Talibanii au anunţat grațiere pentru toţi oficialii guvernamentali afgani, astfel aceștia sunt îndemnați să se întoarcă la lucru cu „toată încrederea”, potrivit BBC.

Alina Raducu,

Talibanii anunţă graţierea tuturor oficialilor guvernamentali [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„O amnistie generală a fost declarată pentru toţi... aşa că ar trebui să vă începeţi rutina cu toată încrederea”, potrivit unui comunicat al talibanilor citat de AFP.

Talibanii au anunțat graţierea tuturor oficialilor guvernamentali

Anunțul făcut de talibani vine după mai multe zile în care cei care au lucrat pentru Guvern şi organizaţii sprijinite de Occident- precum translatori ai trupelor americane- s-au temut de noile reguli ale talibanilor.

Talibanii sunt recunoscuţi pentru modul violent de a pedepsi, acestia fiind acuzaţi de comiterea de crime de război, învinuiri pe care le-au respins.

Citeste si: VIDEO| Scene de haos și disperare în Afganistan. De frica talibanilor care au cucerit țara, mai mulți oameni s-au agățat de aripile avioanelor, iar câțiva s-au prăbușit de la mare înălțime

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

De asemenea, talibanii au pătruns duminică în Kabul şi au declarat victorie în faţa armatei afgane care în ultimii 20 de ani a fost condusă de forţele NATO.

Însă, după retragerea trupelor aliate, în câteva săptămâni talibanii au recucerit întreaga ţară, duminică preluând controlul asupra palatului prezidenţial. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara, anunţând online că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. Aparent, el se află în Tadjikistan.

Totodată, talibanii au specificat faptul că oamenii vor putea să îşi reia activităţile obişnuite curând şi unul dintre lideri a declarat pentru Reuters că „viaţa normală va continua într-un mod mult mai bun”.

Citeste si: Prima reacția a lui Joe Biden despre criza din Afganistan: Totul se opreşte acum

Misiunile diplomatice din Kabul s-au retras, evacuându-şi personalul, iar în capitala afgană au rămas, în prezent, doar ambasadele Rusiei, Chinei şi Pakistanului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI