O tânără de 20 de ani din Suceava a încercat să se sinucidă și s-a înjunghiat. Ea a ajuns la spital în stare foarte gravă, dar medicii au reușit să o salveze.

Citește și: Descoperire șocantă într-un local! Trupul neînsuflețit al unui bebeluș a fost găsit în toaletă: ”Este un incident tragic”

Vineri, 26 ianuarie, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava a fost adusă cu o ambulanță o tânără de 20 de ani cu o plagă înjunghiată autolitică la nivelul hemitoracelui drept.

Intervenția a durat în jur de două ore, dar a fost cu success, medicii reușind să o salveze pe tânără.

Operație contracronometru la spitalul din Suceava

Tânăra de 20 de ani a fost adusă conștientă, dar instabilă hemodinamic, în șoc hemoragic, informează Obiectiv de Suceava.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În urmă investigațiilor efectuate în UPU, s-au constatat leziuni la nivelul plămânului și pericardului, care au condus la hemopneumotorax și hemopneumopericard.

”După stabilizarea temporară începută de echipajul de pe ambulanță și continuată în UPU, pacienta a fost dusă direct în sala de operație de la Chirurgie, unde s-a reușit identificarea și oprirea rapidă a sursei sângerării (arteră toracică internă) și apoi rezolvarea celorlalte leziuni.

Intervenția a durat aproximativ două ore. Evoluția pacientei este favorabilă”, a declarat dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Suceava.

Tânăra a fost la un pas de moarte

Echipa operatorie a fost formată din medicii chirurgi dr. Daniel Gavril, dr. Bianca Voroniuc, medic ATI dr. Dănuț Barbunc, împreună cu asistentele de la blocul operator Mirela Andreica și Mihaela Sauciuc.

”Fiind o urgență chirugicală cu iminență de deces, pacienta a fost admisă direct în sala de operație, intervenindu-se prompt și identificându-se leziunile amenințătoare de viață. O întârziere a intervenției ar fi determinat decesul pacientei”, a declarat dr. Daniel Gavril.

Încă o dată, colaborarea exemplară între medici de diverse specialități (radiolog, urgentist, chirurgi, anestezist) a făcut posibilă salvarea unei vieți ”, se arată într-un comunicat transmis de concuderea Spitalului Clinic Județean Suceava.

Tânăra a fost la un pas de moarte

Tânăra din Suceava a fost la un pas de moarte

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si