O tânără de doar 22 de ani, fără probleme de sănătate care să-i pună viața în pericol, s-a prăbușit la podea și a decedat în timp ce se afla într-o sală de sport, totul după ce ar fi ridicat prea multă greutate, astfel suprasolicitându-și corpul.

Este vorba despre Ariatna Lizeth Mata Esparza, originară din Torreón, Mexic, care a murit în timpul unui antrenament mult prea intens cu haltera, la începutul acestei luni.

La scurtă vreme de la incident, paramedicii au intervenit de urgență la fața locului, încercând să salveze viața tinerei, însă eforturile au fost în zadar.

În urma autopsiei, s-a ajuns la concluzia că tânăra a decedat din cauza unei afecțiuni numite anoxemie, care presupune existența unei cantități mici de oxigen în sânge din pricina suprasolicitării fizice- alături de un accident vascular cerebral- medicii depistându-i mai multe cheaguri de sânge, conform dailymail.com.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

Citește și: Accident cutremurător în Vrancea! Un bărbat a murit și un altul a fost grav rănit în urma impactului

Tânără de doar 22 de ani, moartă în timpul antrenamentelor fizice solicitante

Nu se știe care a fost greutate ridicată de Esparza, însă experții sunt de părere că o femeie obișnuită poate face o genuflexiune cu circa 70 de kilograme, pentru o singură repetare. Conform informațiilor emise de cadrele medicale, anoxemia nu este o afecțiune neobișnuită, putând fi cauzată de exercițiile fizice realizate la altitudini mari, așa cum a fost cazul lui Torreón, care se află la aproximativ 1.100 de metri deasupra nivelului mării.

Medicii susțin că, cu cât altitudinea este mai mare în momentul în care oamenii fac exerciții fizice, cu atât are loc o suprasolicitare, folosindu-se mai mult oxigen decât se absoarbe, ceea ce determină scăderea nivelurilor de oxigen din corp, ceea ce duce ulterior la o creștere a tensiunii arteriale, care ar putea face ca un vas de sânge să se spargă și să ducă la o hemoragie cerebrală.

Simptomele anoxemiei pot fi dificultatea de a respira, respirație alertă, creșterea ritmului cardiac sau cianoză, fenomenul pin care pielea devine albastră sau violet. În situațiile grave, poate fi fatală în cazul în care lipsa de oxigen din sânge duce la leziuni cerebrale.

Citește și: Cine va plăti pentru moartea lui Filip, băiețelul de 8 ani care a decedat la cursurile de înot? Detalii din anchetă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si