La început tânăra de 29 de ani a experimentat dureri de cap și gât și s-a văzut nevoită să se culce devreme pentru a face față durerilor. Apoi, s-a trezit că nu mai poate să meargă deloc.

Citește și: Nona este pusă la pământ! „Nu văd calea cum să mă reîndrăgostesc aici în Casa iubirii în momentul de față!”

Englezoaica Fenella Fox, în vârstă de 29 de ani, obișnuia să stea pe telefon până la 14 ore pe zi, postând imagini pe rețele de socializare, acesta fiind job-ul din care câștiga

15.000 de lire sterline pe lună.

Ce este "vertijul digital"

Femeia a dezvoltat rău de mișcare cibernetică sau vertij digital în urma folosirii în exces a telefonului. S-a mutat în Portugalia, dar simptomele ei s-au înrăutățit constant.

„Am început să am amețeală. Îmi amintesc că m-am întors de la cumpărături într-o zi și am crezut că am insolație sau ceva de genul acesta, pur și simplu nu mă simțeam în regulă”, a spus ea pentru Mirror.

Fenella Fox stătea 14 ore pe iPhone. Vertijul digital, o boală tot mai des întâlnită la tineri

[Sursa foto: Mirror.co.uk]

„A trebuit să mă așez pe marginea drumului sub un petic de umbră, gândindu-mă că trebuie să trec peste asta.”

O săptămână mai târziu simptomele au revenit brusc.

"Părea că nu pot merge corect, mă simțeam foarte rău"

"Părea că nu pot merge corect, mă simțeam foarte rău. Amețită și cam distorsionată. Pot să vizualizez starea mea, dar nu este ușor de explicat", a spus ea.

Într-o zi, prietena ei a venit în vizită și deodată Fenella a spus că se simte atât de rău încât trebuie să meargă acasă. Dar, urcându-se în pat, în timp ce stătea întinsă, a continuat să navigheze pe telefon.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

„Nu știam că telefonul meu este cauza, am crezut că am luat vreun virus, poate Covid” a precizat tânăra.

vertij digital

A continuat să navigheze pe telefon și după primele simptome de vertij digital

[Sursa foto: Instagram]

Starea ei s-a înrăutățit atât de rău încât nu a mai putut să aibă grijă de ea însăși și a fost nevoită să se mute înapoi în Marea Britanie pentru a locui cu părinții.

"Am ajuns în scaunul cu rotile"

„Mi-era atât de rău încât nu puteam să mă ridic, să fac un duș. Nu puteam să gătesc. Am avut nevoie de scaun cu rotile pentru a ajunge înapoi în țară, iar părinții mei au avut grijă de mine. Am fost bolnavă aproximativ șase luni", a povestit tânăra.

Fenella a fost la un medic care a supus-o la teste, inclusiv să închidă ochii și să meargă în linie dreaptă, dar nu a putut să facă acest lucru.

Citește și: Cine este Julia Faustyna, tânăra care pretinde că e fetița Madeleine McCann răpită cu 16 ani în urmă. Ea a prezentat dovezi uluitoare

Apoi, doctorul i-a cerut să închidă ochii și să-și ridice genunchii, dar ea a ajuns să se rotească și să privească în altă parte. „Aveam o problemă serioasă cu echilibrul”.

Tânăra a consultat mai mulți medici în Marea Britanie și nici unul nu știa ce boală are.

„Mi-am oprit telefonul și l-am aruncat în spatele dulapului"

Abia când tatăl ei a găsit un articol despre răul de mișcare cibernetic sau vertijul digital, a observat că simptomele descrise în acel text reflectau felul în care se simțea.

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Afecțiunea devine din ce în ce mai frecventă, iar cei care au acest diagnostic se simt amețiți din cauza unei disfuncționalități a sistemului nervos, care este responsabil pentru fluxul de sânge și oxigen transmis către creier și corp.

Fenella a declarat că după ce a citit despre această afecțiune s-a convins că telefonul îi provoacă problemele.

„Mi-am oprit telefonul și l-am aruncat în spatele dulapului sau l-am dat părinților mei și am zis „te rog, nu mă lăsa să fac asta”.

„Atunci am putut să merg din nou” a spus tânăra

Modelul estimează că dacă își folosește telefonul timp de câteva ore pe zi poate avea din nou senzația de amețeală și durează trei sau patru zile să dispară vertijul.

Medicii au sfătuit-o să meargă la plimbare chiar dacă se simte amețită.

„Acum știu că soluția este să te ridici și să te plimbi, să închizi telefonul, să-l pui deoarte și să încerci să-ți rearanjezi mintea” a mai declarat Fenella.

„Mi-am oprit telefonul și l-am aruncat în spatele dulapului"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si