Gabriela, în vârstă de 36 de ani, a venit în țară împreună cu soțul său și cu băiețelul de 4 ani la finalul lunii iulie. Cei doi soți erau stabiliți în Spania și au venit în vacanță în țară, cu teste negative de Covid. Familia a aterizat pe aeroportul din Cluj și de acolo au mers la rudele din Petroșani și din Piatra Neamț.

Citeste si: Românii se pot întoarce din Spania fără niciun fel de restricții la sosirea în țară

Operată prin cezariană la Piatra Neamț

Din păcate, undeva pe traseu femeia s-a infectat cu noul coronavirus și a fost luată cu ambulanța pe data de 12 august, testată și transportată la spitalul din Piatra Neamț.

Testul a ieșit pozitiv, cu tulpina Delta, iar femeia a fost internată mai întâi pe secția de boli infecțioase și apoi la ginecologie.

Citeste si: Celebrul cântăreț Florin Salam, în stare gravă la spital! Dan Bursuc: „Nu e bine deloc!”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

A urmat o perioadă de coșmar pentru tânăra însărcinată. După câteva zile, ea a fost intubată, iar după o săptămână a fost operată de cezariană pentru scoaterea bebelușului prematur.

Femeia, transferată în stare gravă la Iași

Din cauza complicațiilor suferite de copil în urma infectării mamei, prematurul a fost intubat imediat. Din păcate, micuțul nu a rezistat decât două zile.

Pe data de 30 august, mama în stare deosebit de gravă a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Aici, după o suferință de încă două săptămâni, femeia a murit și ea.

Citeste si: Primul oraș din România care începând de ASTĂZI a intrat în scenariul ROȘU. Anunțul autorităților

Soțul Gabrielei spune că transferul s-a făcut mult prea târziu

Soțul Gabrielei este nemulțumit de faptul că femeia nu a fost transferată imediat la Iași de la spitalul din Piatra Neamț. În replică, medicii de la Piatra Neamț se apără și spun că au încercat să o transfere pe pacientă, dar nu au primit avizul necesar.

Ei spun că s-au făcut demersuri de transfer într-o unitate superioară, dar acest lucru a fost refuzat de fiecare dată.

Citeste si: Doliu în lumea presei. A murit răpus de COVID-19 un celebru gazetar și scriitor

Potrivit medicilor de la Iași, femeia nu a avut nicio șansă din cauza afectării pulmonare severe.

La Iași, tânăra însărcinată a ajuns intubată și ventilată mecanic, cu o afectare pulmonară importantă, peste 75% din ariile pulmonare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si