Deşi în urmă cu trei ani România a fost lovită de o catastrofă, atunci când 64 de tineri au murit în urma incendiului din clubul Colectiv, în sistemul sanitar nu s-a schimbat nimic. Acest tânăr de 29 de ani nu a putut fi transportat la un spital de arşi din Bucureşti din cauza lipsei de locuri, potrvit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Managerul spitalului din Neamţ spune că secretarul de stat Călin Alexandru, din Ministerul Sănătăţii, i-a spus că nu are locuri în spitale.

„Nu am avut nici un fel de loc la Bucureşti în cele 3 clinici de referinţă: Floreasca, Spitalul de Arşi şi Bagdasar-Arseni. Personal am vorbit cu domnul Arafat, am vorbit şi cu domnul ministru secretar de stat Călin Alexandru care ne-a spus <Descurcaţi-vă măcar 24 de ore, ca după să încercăm să găsim un loc la Bucureşti>”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

În cele din urmă, tânărul ars pe 70% din corp a fost dus la un spital din Iaşi, cu o ambulanţă.

Spre seară, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat pentru G4Media.ro că a demarat formalităţile pentru transferarea pacientului la un spital din Belgia.

Tânărul prins în explozia de la Piatra Neamţ si ars în proportie de 70% va pleca spre Belgia pentru a fi tratat la o clinica specializată.

Condamnat în România, tratat printre străini!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si