Close sidebar
Close sidebar

Tanczos Barna: În proporție de 90%, pomii de Crăciun vor fi aduși din import sau provin din culturi speciale

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a afirmat că există o circulară care spune că începând din 2020 „pomii de Crăciun nu mai fac obiectul SUMAL”. Totodată, el a precizat că din pădurile României nu se mai taie pomi de Crăciun decât din culturi speciale.

Alexandra Bercea,

În proporție de 90%, pomii de Crăciun vor fi aduși din import sau provin din culturi speciale

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Agent Green” acuză Ministerul Mediului că a dat o circulară prin care ordonă gărzilor forestiere să „tolereze toate transporturile cu pom de Crăciun la nivel național, chiar dacă acestea nu apar în sistemul de trasabilitate SUMAL 2.0.

Citeste si: VIDEO| Cumpărăturile de Crăciun, o cursă contra-cronometru

Pomii de Crăciun nu fac obiectul trasabilității prin SUMAL

Problema pare a fi foarte clară din 2020. Pomii de Crăciun nu fac obiectul trasabilității prin SUMAL. În septembrie 2020 legea s-a modificat și pomii de Crăciun nu mai fac obiectul SUMAL, pentru că în proporție de 90% pomii de Crăciun nu se mai taie din pădurile României, ci se aduc din import sau provin din culturi specializate pentru pomi de Crăciun.

,,Dacă mergem în piețe, nu mai vedem acei brazi pe care i-am avut în anii ’90 sau în anii ’80'', a declarat Tanczos Barna.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Brazii care se replantează după Crăciun

Tanczos Barna nu a mai văzut defrișări anul acesta

Tanczos Barna spune că în 2021 nu a mai văzut nicio poză cu așa-zisele defrișări, tăieri pe suprafețe mari ilegal, unde dispare pădurea.

„Consider implementarea SUMAL 2 un succes. Un sistem informatic care a crescut mult eficiența împotriva tăierilor ilegale.

Anul acesta n-am mai văzut nicio poză cu așa-zisele defrișări, tăieri pe suprafețe mari ilegal, unde dispare pădurea. Nu am poze recente din acest punct de vedere.

De asemenea, este conștient de faptul că infracționalitatea există în continuare. Se taie ilegal în continuare, dar există un control mult mai riguros pe tot ce se transportă în România.

Citeste si: Totul despre povestea lui Moș Crăciun și a bradului de Crăciun…

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI