Coreea de Nord a lansat miercuri două noi rachete balistice în marea Japoniei în mijlocul exercițiilor militare americane și sud-coreene, transmite Fox News.

Potrivit sursei citate, Coreea de Nord ar putea să încheie un acord de arme cu Rusia lui Vladimir Putin.

Citește și: A fost înregistrat cel mai puternic atac rusesc cu drone și rachete asupra Kievului, din ultimele luni. Rusia a fost și ea atacată peste noapte

Negocierile dintre Rusia și Coreea de Nord „avansează în mod activ” în privința încheierii unui posibil acord prin care regimul nord-coreean să livreze o cantitate „semnificativă” de muniții, inclusiv pentru artilerie, pentru armata rusă, transmite CNN.

Kim Jong-un a lansat noi rachete balistice

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în Marea Japoniei, miercuri, pe fondul exercițiilor militare în desfășurare între SUA, Coreea de Sud și Japonia.

Citește și: Mai multe drone ucrainene au atacat o bază rusă din apropiere de Estonia. Moscova spune că a distrus patru ambarcațiuni ucrainene de atac rapid în care se aflau 50 de parașutiști duși într-o operațiune din Marea Neagră

Ministerul japonez al Apărării a raportat miercuri că cel puţin o rachetă balistică a fost lansată, în timp ce mass-media niponă a raportat că două rachete au fost trase şi au aterizat în afara Zonei Economice Exclusive (ZEE) a Japoniei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

SUA și Japonia au desfășurat miercuri două bombardiere B-1 Lancer cu rază lungă de acțiune deasupra Mării Japoniei, ca parte a exercițiului Ulchi Freedom Shields.

Oficialii apărării spun că lansarea nord-coreeană a fost probabil un răspuns la exercițiile militare, care sunt programate să continue până joi.

Coreea de Nord a lansat un număr record de rachete în ultimele 12 luni, încercând să intimideze statul vecin, Coreea de Sud, dar și pe partenerii lor americani.

Ulchi Freedom Shields este unul dintre numeroasele exerciții comune de antrenament la care SUA și Coreea de Sud participă în fiecare an.

„Forțele americane și forțele de autoapărare japoneze au efectuat un exercițiu bilateral de bombardare deasupra Mării Japoniei la 30 august 2023, demonstrând opțiunile de descurajare durabile disponibile în Alianța SUA-Japonia”, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor americane din Japonia.

Vladimir Putin, acord cu Kim Jong-un

Republica Populară Democrată Nord-Coreeană ia în calcul să ajute militar forțele armate ale Rusiei care acționează în Ucraina.

Faptul că Rusia apelează la RPD Coreeană dar și la Iran pentru a face rost de armament și muniții trădează situația dificilă în care se află regimul lui Putin.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a fost prezent în Coreea de Nord, luna trecută, unde a fost primit cu onoruri militare.

Scopul declarat al vizitei a fost participarea la festivități organizate de Phenian cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a sfârșitului Războiului din Coreea, marcate în mod obișnuit prin parade militare masive.

Conform analiștilor militari, dincolo de aceste explicații oficiale, scopul real al vizitei șefului Apărării ruse a fost legat de cererea Moscovei pentru arme și muniții nord-coreene.

După vizita lui Șoigu, o a doua delegație de oficiali ruși a sosit la Phenian, pentru continuarea discuțiilor referitoare la încheierea unui acord militar. În paralel, președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un au avut un schimb de scrisori în care au accentuat „necesitatea întăririi relațiilor bilaterale”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si