Ministerul Sănătății din India a raportat joi 379.257 de noi infecţii COVID-19 şi 3.645 de decese. Numărul victimelor raportate în ziua de joi, 29 aprilie 2021, este cel mai mare de la declanșarea pandemiei. Astefel, India, care este a doua cea mai populată ţară din lume, se află într-o criză profundă,  iar spitalele şi morgile sunt suprasolicitate.

În fiecare zi, mii de indieni caută frenetic paturi de spital şi oxigenul care salvează vieţile rudelor bolnave, folosind aplicaţii de socializare şi contacte personale.

Citeste si: VIDEO- Cozi interminabile la imunizarea din mașină cu vaccinul COVID

"Ferocitatea celui de-al doilea val i-a luat pe toţi prin surprindere", a spus K. VijayRaghavan, principalul consilier ştiinţific al guvernului indian, pentru ziarul Indian Express.

Cine a sărit în ajutorul populației bolnave de COVID din India

Armata Indiei a sărit în ajutorul civililor și a început să mute echipamente cheie, cum ar fi oxigenul, în întreaga ţară şi îşi va deschide facilităţile medicale către civili. Se anticipează ca această criză a oxigenului să se diminueze până la jumătatea lunii mai, a declarat pentru Reuters un director din industrie, producţia crescând cu 25% şi sistemele de transport fiind gata să facă faţă.

India a înregistrat peste 18 milioane de cazuti de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Aşteptarea mea este că până la mijlocul lunii mai vom avea cu siguranţă infrastructura de transport care ne va permite să satisfacem această cerere în toată ţara", a declarat Moloy Banerjee, de la Linde, cel mai mare producător de oxigen din India.

Din cauza faptului că spitalele din India nu mai au niciun pat liber pentru a trata bolnavii de coronavirus, hotelurile şi vagoanele de cale ferată au fost transformate în facilităţi de îngrijire critică pentru pacienții COVID-19.

Experții din sănătate spun că singura variantă de a scăpa de acest număr imens de decese din India, este ca populația vastă a țării să se vaccineze. Astfel, începând de miercuri, 27 aprilie 2021, s-au putut înregistra pentru vaccinare toți cei cu vârsta peste 18 ani.

Citeste si: Medicul-șef al Secției de Clinice Cardiologie 1 din Sibiu a murit

Cu toate că este țara cu cea mai mare producție de vaccinuri din toată lumea, India nu are stocuri pentru cele 800 de milioane de persoane estimate ca eligibile. Mulţi dintre cei care au încercat să se înscrie pentru vaccinare au spus că nu au reuşit, plângându-se pe reţelele de socializare că nu au posibilitatea de a obţine un vaccin sau chiar de a intra pur şi simplu pe site, deoarece acesta s-a blocat în mod repetat.

"Statisticile indică faptul că departe de a se bloca sau de a funcţiona lent, sistemul funcţionează fără probleme", a declarat guvernul miercuri.

Câte persoane s-au înregistrat pentru a se vaccina

Peste 8 milioane de persoane s-au înregistrat pentru vaccinare, dar nu este clar câţi s-au şi vaccinat, însă doar aproape 9% din populaţia Indiei, de aproximativ 1,4 miliarde, a primit o doză de vaccin de la începutul campaniei de vaccinare, în ianuarie. Cu toate acestea, în timp ce al doilea val al epidemiei copleşeşte sistemul de sănătate, rata oficială a mortalităţii este sub cea a Braziliei şi a Statelor Unite.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

India a raportat 147,2 decese pe un milion de persoane, arată datele Reuters, în timp ce Brazilia şi Statele Unite au raportat cifre de 1.800 şi, respectiv, 1.700. Cu toate acestea, experţii medicali consideră că adevăratele date referitoare la COVID-19 din India pot fi de cinci până la 10 ori mai mari decât numărul oficial.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si