Compania Pfizer a declarat prin intermediul unui comunicat faptul că are cunoştinţă despre observaţiile israeliene legate de miocardită şi că nu a fost stabilită o legătură cauzală cu vaccinul său. De asemenea, Pfizer analizează cu atenţie efectele adverse ale vaccinului Pfizer-BioNTech şi are întâlniri regulate cu Departamentul pentru siguranţa vaccinurilor din Ministerul israelian al Sănătăţii, pentru evaluarea datelor.

275 de cazuri de miocardită în Israel

În intervalul de timp decembrie 2020 – mai 2021, Israel a raportat 275 de cazuri de miocardită, în rândul a peste 5 milioane de persoane vaccinare, a anunţat ministerul, dezvăluind concluziile unui studiu comandat pentru analizarea problemei.

Citeste si: Surpriza din bilanțul COVID-19. Aproape 100 de decese mai vechi, reintroduse în raportarea oficială

Majoritatea pacienţilor care au suferit inflamaţia inimii au stat în spital nu mai mult de patru zile, iar 95% din cazuri au fost clasificate ca fiind uşoare, potrivit studiului, despre care ministerul a afirmat că a fost efectiat de trei echipe de experţi.

”Există o legătură probabilă” în apariția miocarditei după vaccinare

Studiul a constatat că" există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze (de vaccin al Pfizer) şi apariţia miocarditei la bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani", se arată într-un comunicat.

Potrivit constatărilor, o astfel de legătură a fost observată mai mult în rândul bărbaţi cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani decât în ​​alte grupe de vârstă.

Vaccinare cu serul Pfizer[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Un grup consultativ al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a recomandat luna trecută un studiu suplimentar asupra posibilităţii unei legături între vaccinurile ARNm şi miocarditei, cum sunt cele de la Pfizer şi Moderna.

Citeste si: Vești bune la început de vară. Noi doze de ser împotriva Coronavirus ajung în țară

În data de 24 mai, grupul consultativ CDC, declara faptul că datele din sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor (VAERS)- care se bazează pe indivizi pentru a raporta rezultatele- au arătat un număr mai mare decât era aşteptat de cazuri de miocardită sau pericardită la persoane cu vârste de 16-24 de ani.

În ciuda acestor lucruri, grupul a mai spus că datele dintr-o altă bază de date- Vaccine Safety Datalink (VSD)- nu au arătat că ratele de miocardită sau pericardită după vaccinarea COVID-19 diferă faţă de aşteptări.

VSD conţine date de la nouă organizaţii de asistenţă medicală şi poate fi utilizat pentru a compara populaţiile vaccinate cu cele nevaccinate. Dr. Paul Offit, directorul Centrului de educaţie pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia, a spus că părinţii ar trebui să îşi vaccineze copiii din cauza riscurilor necunoscute ale COVID-19, inclusiv a sindromului inflamator multi-sistem.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

”Aceasta problemă a unei miocardite tranzitorii asociate cu un vaccin este in prezent un risc teoretic şi nedovedit”, a spus Offit.

Săptămâna trecută, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat faptul că inflamaţia inimii după administrarea vaccinului Pfizer nu este  un motiv de îngrijorare, deoarece astfel de incidente au fost similare cu cele din populaţia generală. La momentul respectiv, a adăugat că tinerii sunt cei mai predispuşi la această afecţiune.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si