Decizia de a extinde măsurile anti-coronavirus a fost luată în condiţiile în care Coreea de Sud, care până acum a reuşit să combată epidemia datorită unei strategii foarte avansate de testări şi monitorizare a persoanelor infectate, a înregistrat mai mult de 300 de noi cazuri de COVID-19 timp de două zile consecutiv, dintre care 332 sâmbătă, un record din martie până în prezent.

"Suntem într-o fază foarte fragilă care ar putea duce la declanşarea unui al doilea val (de contaminări) la nivel de naţional", a estimat ministrul sud-coreean al sănătăţii Park Neung-hoo în timpul unei

conferinţe de presă.

Citeste si: Fetiță de 3 ani din Dolj, în stare gravă după ce a fost confirmată cu noul coronavirus

Creștere neașteptată a numărului de cazuri noi de coronavirus în Coreea de Sud

Coreea de Sud a interzis începând de marţi marile adunări publice şi a ordonat închiderea cluburilor de noapte, a muzeelor, precum şi a unor restaurante în Seul şi în regiunea capitalei, din cauza creşterii numărului de contaminări.

Citeste si: O adolescentă de 16 ani a fost violată de 30 de bărbaţi

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Restricţiile întărite se referă la întâlnirile de persoane, dar şi la activităţi sportive profesionale, competiţiile urmând să fie din nou disputate în spatele uşilor închise, potrivit Agerpres. Toate plajele din Coreea de Sud vor fi de asemenea închise începând de la miezul nopţii.

Coreea de Sud a raportat vineri cel mai mare număr de contaminări cu noul coronavirus înregistrat din luna martie, iar totalul cazurilor confirmate a ajuns la 16.670,

potrivit BBC.

324 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

După ce până la finalul primăverii a controlat răspândirea coronavirusului, pe 21 august au fost raportate 324 de noi contaminări, cel mai mare număr înregistrat aici din luna martie.

Creşterea semnalată în Seul şi în împrejurimi a stârnit îngrijorări privind izbucnirea unei puternice epidemii.

Citeste si:   Care sunt județele cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus. Regiunea Moldova urcă în top

Un factor determinant poate fi acela că membrii unor congregaţii sunt reticenţi în legătură cu măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19. Multe cazuri noi au legătură cu Biserica Sarang Jeil, ai cărei enoriaşi au participat la adunări în ciuda avertismentelor lansate de autorităţi.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si