Astfel, băiatul în vârstă de 11 ani a fost internat la Institutul de Ştiinţe Medicale All India din New Delhi la data de 2 iulie şi a murit marţi, după cedarea organelor interne, conform unui comunicat guvernamental.

India a înregistrat primul deces uman din cauza unui virus al gripei aviare 

Totodată, medicii şi personalul medical care au tratat pacientul, precum şi familia băiatului, au rămas în izolare, iar autorităţile au început urmărirea contactelor, se mai precizează în comunicat.

Țara care a raportat primul deces uman din cauza gripei aviare
Țara care a raportat primul deces uman din cauza gripei aviare[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă: „Scăderea anticorpilor este un fenomen natural pe care îl întâlnim după orice tip de vaccin..”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În Haryana, statul natal al băiatului, afalt în nordul Indiei, autorităţile din domeniul zootehnic nu au identificat niciun caz suspect de gripă aviară şi au intensificat monitorizarea, potrivit sursei citate.

Până în prezent, India a înregistrat aproximativ şase focare de gripă aviară la păsări de curte în ultimele două decenii, toate aduse sub control şi nefiind raportat anterior niciun caz de contaminare umană în ţară, informează Reuters, citată de Agerpres.

Citeste si: Andrei Baciu a vorbit despre a treia doză de vaccin Sars-Cov-2: „Va fi nevoie să avem dovezi ştiinţifice robuste în spate”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si