Singapore, țara care a avut la un moment dat cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din Asia de Sud-est, a raportat marți 14 zile fără noi cazuri locale. Țara a pus capăt și unui ultim focar de infectare din cadrul unui cămin de muncitori. De altfel, aceste centre au fost principalele zone infectate ale orașului-stat la începutul acestui an, relatează Reuters.

Citeste si: Anunț oficial. Jumătate dintre măştile aflate pe piaţa românească nu protejează împotriva Covid

Singapore, una dintre cele mai mici rate ale mortalității

Singapore a fost una dintre primele țări care a raportat un caz de coronavirus în afara Chinei. Statul a înregistrat peste 58.000 de cazuri, dar aproape toate s-au vindecat. De asemenea, rata mortalității sale este cea mai mică la nivel mondial, cu doar 28 de decese.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Majoritatea cazurilor din Singapore s-au înregistrat în cămine, dar autoritățile au impus carantine stricte, deși și-au atras critici din partea activiștilor pentru drepturile omului.
Marți a fost prima dată când Singapore a declarat că nu mai are niciun focar de infecție activ pe insulă.

Singapore a impus un lockdown de două luni în aprilie pentru a reduce răspândirea bolii. Deși viața a revenit relativ la normal de atunci, purtarea măștii este obligatorie, există reguli stricte de distanțare socială, iar granițele insulei rămân în mare parte închise, potrivit Forbes.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si