Close sidebar
Close sidebar

Țara care a scăpat definitiv de coronavirus

Nu sunt multe țări în lume care se pot lăuda cu performanțele unui stat ca Singapore în valul doi al pandemiei: aici nu s-a mai înregistrat niciun nou caz de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Singapore a fost printre primele țări care au raportat cazuri de infectare cu Covid-19 în afara Chinei, după 23 ianuarie. Asiaticii au aplicat niște reguli extrem de stricte de carantinare, fiind criticați de ONG-urile pentru drepturile omului, însă aceste reguli au dat rezultate în cele din urmă.

Razvan Ilie,

Cum a scăpat Singapore de coronavirus

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Singapore, țara care a avut la un moment dat cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din Asia de Sud-est, a raportat marți 14 zile fără noi cazuri locale. Țara a pus capăt și unui ultim focar de infectare din cadrul unui cămin de muncitori. De altfel, aceste centre au fost principalele zone infectate ale orașului-stat la începutul acestui an, relatează Reuters.

Citeste si: Anunț oficial. Jumătate dintre măştile aflate pe piaţa românească nu protejează împotriva Covid

Singapore, una dintre cele mai mici rate ale mortalității

Singapore a fost una dintre primele țări care a raportat un caz de coronavirus în afara Chinei.

Statul a înregistrat peste 58.000 de cazuri, dar aproape toate s-au vindecat. De asemenea, rata mortalității sale este cea mai mică la nivel mondial, cu doar 28 de decese.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Majoritatea cazurilor din Singapore s-au înregistrat în cămine, dar autoritățile au impus carantine stricte, deși și-au atras critici din partea activiștilor pentru drepturile omului.
Marți a fost prima dată când Singapore a declarat că nu mai are niciun focar de infecție activ pe insulă.

Singapore a impus un lockdown de două luni în aprilie pentru a reduce răspândirea bolii. Deși viața a revenit relativ la normal de atunci, purtarea măștii este obligatorie, există reguli stricte de distanțare socială, iar granițele insulei rămân în mare parte închise, potrivit Forbes.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI