Cel care a făcut anunțul și și-a exprimat dorința de a vaccina pesonalul medical al Marii Britanii a fost chiar secretarul de stat pentru vaccinarea anti-COVID-19, Nadhim Zahawi.  

O modalitate de a-i proteja pe cei vulnerabili în fața virusului 

”Orice guvern responsabil trebuie să aibă această dezbatere, să se gândească la modalităţi de a-i proteja pe cei mai vulnerabili asigurându-se că personalul care trebuie să aibă grijă de aceste persoane este vaccinat ”, a declarat coordonatorul campaniei britanice de vaccinare pentru Sky News, duminică, pe data de 30 mai 2021. 

Citeste si: Un medic din Austria a vaccinat 59 de oameni cu aceeași seringă

”Este o soluție pe care o avem în vedere” 

Coordonatorul campaniei britanice de vaccinare, Nadhim Zahawi, este de părere că impunerea obligativității a vaccinării medicilor din Marea Britanie este o soluție pe care o are în vedere, însă există și un precedent pentru acest lucru.

„Există un precedent pentru acest lucru; evident că medicii chirurgi sunt vaccinaţi împotriva hepatitei B. Deci este o soluţie pe care o avem, cu certitudine, în vedere”, a mai declarat Nadhim Zahawi. 

Vaccinare anti-COVID-19 obligatoriu[Sursa foto: PixaBay]

Marea Britanie a fost reintrodusă pe lista roșie 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis sâmbătă reintroducerea Marii Britanii pe lista roșie, începând de la 1 iunie din cauza creșterii rapide a infecțiilor provocate în special de tulpina indiană a coronavirusului.

Citeste si: O tranşă record de vaccinuri Pfizer ajunge luni în România

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a mai decis și instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România din țările terțe, indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, cu anumite excepții. Printrele altele, sunt exceptate de la carantinare persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile. 

 

  

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si